23948sdkhjf

Westcon drar nytte av Kongsberg-avatale

Kongsberg Gruppens rammeavtale med Forsvarsmateriell for å vedlikeholde og forlenge levetiden til Nansen-klasse fregatter, gjør at Westcon får mer å gjøre.

Kongsberg NavalServices AS, ble i dsember i fjor tildelt en strategisk rammeavtale med Forsvarsmateriell for driftstøtte, vedlikehold og levetidsforlengende tjenester på Norges Nansen-klasse fregatter.

Kontrakten har en totalverdi opp til 17milliarder kroner for tjenester levert ut levetiden - antatt frem til 2040.

Hovedleverandør

Kongsberg-selskapet  er valgt som hovedleverandør med totalansvar for å gjennomføre forvaltning og skipsteknisk vedlikehold, modifikasjoner, og mulig levetidsforlengelse av Nansen-klasse fregatter.

Kongsberg Naval Services vil koordinere og kontrahere aktiviteter med partnerne gjennom integrert og langsiktig samarbeid med Forsvaret. Selskapet har dannet en konstellasjon bestående av verftene Westcon Yards og Coast Center Base (CCB), samt WilNor Governmental Services (WGS) og Wilhelmsen Ship Management (WSM). Kongsberg-selskapet har også en samarbeidsavtale med Navantia som sikrer støttetjenester fra verftet som bygget skipene.

Westcon skal utføre utdokking

Westcon sin rolle blir å utføre dokking og skipsteknisk vedlikehold og -ombygninger i Florø. Medperspektiv frem til 2040 har vi sikret en solid aktivtetsbasis for våre ansatte, og kan utvikle verftet og våre leverandører i regionen i et langsiktigperspektiv.  

- Vi er ydmyke og takknemlige for at Kongsberg Gruppen og Forsvaret har valgt å satse på Westcon Florø, og vi ser frem til et godt samarbeid, sier adm. dir. i Westcon, Øystein Matre i en kommentar.

 

Kilde: Pressemelding fra Westcon

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094