23948sdkhjf

IKM Gruppen kjøper Ex-Tech Group

Det gjør IKM for å videre styrke deres satsing på Ex-tjenester og produkter.

IKM Gruppen kunngjorde torsdag oppkjøpet av Ex-Tech Group AS som holder til på Forus.

Dette inkluderer også 100 prosent av aksjene i driftsselskapet Ex-Tech System AS.

Ex-Tech Systems AS er ett selskap som driver med produksjon, sertifisering og produktutvikling av Ex-komponenter og -systemer.

Bredere spekter av tjenester

Bakgrunnen for oppkjøpet er IKM Elektros komplimentere satsing på Ex og sammen med Ex-Techs kompetanse kan vi tilby et bredere spekter av tjenester innenfor Ex vedlikehold, sertifisering, produksjon og produkter. I tillegg til den mer tradisjonell Ex-porteføljen tilbyr også Ex-tech System markedets minste sertifiserte sensor for overvåkning av Ex-komponenter i felt.

Oppkjøpet bringer med seg flere fordeler og synergier for begge selskapene. IKM Elektro får tilgang til et veletablert verksted og dyktig personell, samt inngående Ex-kompetanse.

Sammen kan selskapene tilby et økt produkt og tjenestespekter. Samkjøring av prosjekter blir mulig, og IKM Elektro får et rendyrket produksjonsverksted for produksjon av Ex utstyr.

Lokal kompetanse

Oppkjøpet åpner også muligheten for IKM Elektro til å by på større prosjekter med lokal kompetanse og med produktleveranser. Det gir også en mulighet for flette inn digitale løsninger med hensyn til Ex inspeksjoner og preventivt vedlikehold.

Kristoffer Røssevold, daglig leder i IKM Elektro og tiltredende daglig leder i Ex-tech, uttrykker sin glede over overtagelsen og betydningen det har for begge selskapene.

- IKM Elektro har de siste årene satset tungt innenfor Ex. Å kunne løfte dette enda ett hakk med å komplimentere våre tjenester sammen med ett selskap som Ex-tech og deres spesialisering vil åpenbart gi synergier. Jeg gleder meg virkelig til å starte samarbeidet med Ex-tech og få utnyttet det brede spekteret av kompetanse, tjenester og produkter vi sammen nå får muligheten til å levere til våre kunder, sier han.

Ole Theodor Berthelsen, avdelingsleder i Ex-tech, er også fornøyd med at oppkjøpet nå er fullført.

- Sammen med IKM får Ex-tech en struktur og støtte som vil være avgjørende for oss å videreføre fremgangen vi har hatt de siste årene, samt å kunne tilby våre kunder et bedre og mer helhetlig tilbud innenfor Ex. Med de ressurser IKM bidrar med har vi et godt grunnlag for videre vekst, økt tilstedeværelse hos vår kunder. Ikke minst mener vi at våre sertifiserte sensorer har en meget viktig rolle i digitalisering av Ex inspeksjonstjenester, uttaler Berthelsen i en kommentar.

 

Kilde: Pressemelding fra IKM Gruppen

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.267