23948sdkhjf

60 Jøtul-ansatte permitteres

Årsaken skal være sviktende salg. Det fører til at produksjonen stanses.

De ansatte fikk varselet tirsdag denne uka, og det er snakk om 60 ansatte som skal permitteres.

Det betyr at hele produksjonsstaben blir rammet, i tillegg til noen på lageret. De permitteres på ubestemt tid.

Stengt utover i januar

– Vi stopper produksjonen nå før jul, og kommer til å holde stengt utover i januar. Så vil vi fortløpende se hvordan situasjonen er, og når vi skal starte opp igjen sier administrerende direktør i Jøtul, Nils Agnar Brunborg, til NRK.

Han forsikrer at produksjonen vil starte opp igjen, men vet ikke helt når. Lagerbeholdningen må bli mindre før dette skjer, og så må salget ta seg opp igjen.

Det var Fredriksstad Blad (FB) som først skrev om saken.

Klubbleder for Støperiklubben ved bedriften, Anne Johansen, sier at det nå ikke vil være noen igjen til å produsere støpejern.

Rammer hele produksjonslinjen

- Dette rammer hele produksjonslinjen, sier hun, og bekrefter at det er en tøff melding å få nå like før jul. Permitteringene kom ikke  helt overraskende på henne, men hun hadde håpet at ikke alle i produksjonen ble 100 prosent permittert.

«Grunnet nedgang i salg og oppbygging av lager er bedriften og de tillitsvalgte enige om at det er saklig grunnlag for permitteringer», står det i varselet, som FB siterer.

Oppsigelser i Polen og USA

Også ved Jøtuls fabrikker i Polen og USA merker man det sviktende salget, og her er flere blitt sagt opp i høst. De har nemlig ikke samme arbeidslivsregler som i Norge, der permitteringer kan gjennomføres først.

De to fabrikkene får deler fra avdelingen i Fredrikstad.

Kilde: NRK Fredriksstad Blad

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094