23948sdkhjf

Stålgiganten investerer 335 millioner for å redusere utslippene

Stålgiganten Outokumpu investerer 30 millioner euro, cirka 339 millioner, i et pelletsanlegg for biokoks i Torneå. Dette for å få fart på reduksjonen av direkte utslipp.

Ved å erstatte fossil koks med fornybare råvarer fra biomasse reduseres de direkte utslippene fra virksomheten drastisk.

Derfor har Outokumpu nå besluttet å investere i et pelletsanlegg for å produsere biokoks ved sitt anlegg i Torneå.

Starter opp i 2025

Målet er å starte produksjonen i midten av 2025.

Outokumpu har det siste året sett nærmere på muligheten for å etablere eget produksjonsanlegg for biokoks i industriell skala og jobbet med et veikart for å bygge opp tilgangen på biomassebaserte råvarer for fremtiden.

Gjennom investeringen av et pelletsanlegg for å pelletere eksternt utvunnet biokull til biokoks ved anlegget i Torneå, tar de nå et steg på reisen. Det betyr en reduksjon i karbondioksidutslipp med 82.000 tonn.

Erstatte fossil koks

Biokoks vil da bli brukt i ferrokromvirksomheten som reduksjonsmiddel for å erstatte fossil koks. Foreløpig er biokoks det beste alternativet for å erstatte fossil koks i ferrokromproduksjon.

– Bruk av biomassebaserte råvarer gir nye spennende muligheter for å redusere direkte utslipp. Vi oppnådde store milepæler tidligere i år med vellykkede produksjonstester med biokoks, som har gitt oss selvtillit til å ta neste steg og bygge vårt eget pelletsanlegg, sier Timo Huhtala, daglig leder for biokoksprosjektet i Outokumpu, i en kommentar.

Framtidig utviddelse

 Pilotanlegget i Tornio, Finland gjør det mulig å videreutvikle prosessen og produktet slik at en utvidelse kan være mulig i fremtiden.

Outokumpu utsetter omstarten av en av sine ferrokromovner etter en vedlikeholdspause. Bilde: Outokumpu

 

Kilde: Metal-supply.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079