23948sdkhjf

Fregatt-avtale til Kongsberg Gruppen på 13 milliarder kroner

Forsvarsmateriell inngår fregattavtale med Kongsberg Naval Services (KNS).

Kongsberg Naval Services (KNS) er valgt som hovedleverandør for å gjennomføre vedlikehold og mulig levetidsforlengelse av fregatter i Fridtjof Nansen-klassen.

Anskaffelsens verdi er estimert til opptil 13 milliarder kroner, opplyser Forsvarsmateriell i en pressemelding. Avtalens øvre ramme er på 17 milliarder kroner med en varighet på inntil 17 år.

Spisskompetanse-leverandør

Hensikten med den strategiske rammeavtalen er at Forsvaret, i samarbeid med KNS, skal forbedre og videreutvikle prosesser, effekter og resultater.

– Vi kan nå forholde oss til én leverandør med spisskompetanse på integrasjon av mange komplekse delleveranser. Jeg er trygg på at dette vil bli en god løsning for Sjøforsvaret, og ytterlig styrke det gode samarbeidet vi har med Kongsberg-gruppen i dag, sier Forsvarsmateriell-direktør Gro Jære i pressemeldingen.

Forsvarssektoren bruker i dag både egne verksteder og eksterne leverandører for vedlikehold og oppgraderinger av fregattene. Rammeavtalen vil frigjøre vedlikeholdskapasitet på Haakonsvern ved å benytte KNS sine fasiliteter i Florø og Ågotnes.

Nytt selskap

KNS er et nytt selskap som er opprettet for å utføre vedlikeholdstjenestene som beskrevet i kontrakten med Forsvarsmateriell. Selskapet eies med 50 prosent hver av Kongsberg Maritime og Kongsberg Defence & Aerospace.

– I tett samarbeid med sterke, norske leverandører kan vi tilby Forsvaret effektive og bærekraftige vedlikeholdstjenester for å styrke Forsvarets operative evne og beredskap, og samtidig gi støtte til allierte styrker, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen.

Kilde: NTB

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172