23948sdkhjf

Det største bilskipet som har vært i Drammen Havn

«Finneco I» ankom Drammen Havn tirsdag. Det 238 meter lange skipet er det lengste som noengang har vært i havnen.

Husker du oppstyret da «Morning Lady» ankom Drammen Havn i 2021?

Det var knyttet spesielt stor spenning til om skipet kunne navigere seg trygt gjennom den trange Svelvikstrømmen. «Morning Lady» er 232 meter langt, og var det lengste skipet som noen gang hadde vært i Drammen Havn.

Rekorden slått

Nå er rekorden blitt slått. Det finske skipet «Finneco I» er nemlig seks meter lenger, i tillegg til å være bredere.

– Dette er historiens lengste skip som har ankommet havna og som dermed også har passert Svelvikstrømmen. Som oftest pleier så store skip å laste om i Zeebrugge, Bremerhaven eller Antwerpen, men denne gangen fikk vi besøk av et imponerende nybygget ro/ro-skip, sier Ivar Vannebo, assisterende havnedirektør.

Det finske skipet kan brukes både til frakt av biler og kontainere, men i Europa er det først og fremst et frakteskip for biler, skriver Drammens Tidende (DT).

780 biler losses

- Ja, det stemmer. Dette er det største skipet som noen gang har vært i Drammen Havn,. Det skal losse 780 biler, sier havnesjef Arne Fosen til DT.

Drammen Havn skriver at «Finneco I» har en lastekapasitet tilsvarende 400 lastebiler og har en samlet sporlengde (“lane meter”) for kjøretøy på hele 5800 meter. 

I tillegg til å være stort, er det også et svært miljøvennlig skip, som går på hybride løsninger. Det betyr at det kan gå på batteridrift, og kobles til ladestasjon når det ligger til havn.

Det er Finnlines som eier skipet, og det er ett av tre like skip. Alle er bygget i Kina i 2022.

«Finneco I» har følgende data:

Lengde 238 meter, bredde 34,6 meter, 64.575 bruttotonn, drives av Finnlines som er en del av Grimaldi Group. Skipet er blitt priset for sin miljøvennlighet.

Kilde: Drammens Tidende Drammen Havn

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08