23948sdkhjf

Ulstein med ny ISO-sertifisering: - En grønn milepæl

Ulstein Verft har i løpet av 2023 jobbet systematisk for å overholde Environmental ISO 14001-standarden akkreditert av DNV og ble for en tid tilbake tildelt samsvarssertifikatet mot denne standarden.

Torben Sandvik er kvalitetsleder ved Ulstein Verft og har vært hovedansvarlig for etablering av systemstruktur og implementering av miljøstandarden ISO 14001:2015.

- Dette er ikke et enmannsshow, sier Sandvik.

- Prosessen med å bli sertifisert er grundig. Du har prosedyrene og standardene på den ene siden, men de må følges og innarbeides i hverdagens rutiner.

Berømmer teamarbeidet

Kvalitetslederen berømmer det utmerkede teamarbeidet og den gjensidige forståelsen i hele divisjonene i selskapet.

- Hvis vi ikke deler et felles mål, kan denne typen arbeid være ganske vanskelig. Her er vi samlet, og for Ulstein som selskap er det viktig å følge nøye med på hvordan aktivitetene våre påvirker miljøet, sier Sandvik.

- Hva er ISO 14001?

- ISO 14001 er den mest anerkjente internasjonale standarden for miljøstyringssystemer og brukes over hele verden, svarer kvalitetslederen.

Veileder

Sandvik legger til at ISO 14001 veileder organisasjoner til å forbedre sine miljøprestasjoner i harmoni med deres miljøpolitiske forpliktelser. Denne standarden hjelper til med å identifisere og administrere miljøaspektene ved ulike aktiviteter, produkter og tjenester, og sikrer kontinuerlig forbedring. Det hjelper også med å etablere miljøpolitikk og -mål, implementere effektive kontroller og overholde lovkrav.

I tillegg integreres ISO 14001 sømløst med andre styringssystemers ISO 9001, som Ulstein allerede er sertifisert for.

Nye serfifiseringer: Ulstein Verft har fått nye sertifiseringer. Illustrasjon: Ulstein

- Hvorfor bli sertifisert?

Kvalitetslederen peker på flere grunner til at Ulstein valgte å bli sertifisert.

- Det hjelper oss å implementere et miljøstyringssystem skreddersydd til Ulsteins behov. Det som blir målt kan håndteres.

Et rammeverk

Sandvik understreker også at det å være ISO 14001-sertifisert vil gi Ulstein et rammeverk for å forbedre miljøprestasjoner, overvåke fremdrift og redusere forurensning, avfall og utilsiktede utslipp. Videre kan dette forbedre ressurs- og energibruken og potensielt redusere driftskostnadene, og samtidig sikre overholdelse av miljølover og bedriftens retningslinjer.

- Endelig, og viktigst, er dette et pågående arbeid. Å være ISO 14001-sertifisert er fint, men vi gjør dette for at Ulstein kan være en ansvarlig partner. Og hvis vi skal følge vår visjon og skape morgendagens løsninger for bærekraftig marine operasjoner, må vi vise det gjennom våre handlinger, avslutter Sandvik.

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109