23948sdkhjf

Milliardstøtte til Hybrit

Gjennom det svenske Industriklivet er Hybrit Development og LKAB nå bevilget 3,1 milliarder svenske kroner av Energibyrået.

– Den fremtidige konkurranseevnen til svensk industri ligger mye i å bli helt fossilfri. Derfor har investeringene som skjer innenfor Industriklivet stor betydning ikke bare av hensyn til klimaet og miljøet, men minst like mye for kompetansetilbudet og sysselsettingen både på nye og gamle industristeder i landet vårt. Beslutningen vi nå tar er den største økonomiske beslutningen som er tatt så langt i dette arbeidet og den er viktig, sier Energimyndighetens generaldirektør Robert Andrén, i en kommentar.

Redusere karbonutslipp med 19,8 millioner tonn 

Hybridt-prosjektet skal etablere et demonstrasjonsanlegg for å produsere fossilfritt jernsvamp. Ved full produksjon vil det årlig produseres 1,34 millioner tonn fossilfritt jernsvamp. Prosjektet vil også redusere svenske karbondioksidutslipp med 1,8 millioner tonn.

– Bearbeiding og produksjon av fossilfritt jernsvamp er sentralt for klimaet og for svensk konkurranseevne. Vi ønsker velkommen kunngjøringen om at staten er involvert og deler den innledende risikoen i dette avgjørende skrittet for å industrialisere Hybrit-teknologien. For å motvirke klimaendringene må vi gå raskt fremover, og for å holde tempoet oppe er det viktig at vi får alle forutsetninger på plass for fremtidige investeringsbeslutninger, sier Jan Moström, konsernsjef i LKAB.

Kilde: Metal-supply.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094