23948sdkhjf

Aker Solutions åpner polsk virksomhet

Aker Solutions skal utvide sitt fotavtrykk i Polen med etableringen av et nytt selskap som tar sikte på å støtte prosjektgjennomføring i Polen og ulike lokasjoner i Norge og internasjonalt.

Den nye polske satsingen, Aker Solutions Poland Sp. z o.o., vil utnytte Aker Solutions eksisterende tilstedeværelse og flere 10-år lange samarbeid med polske verft og ingeniørselskaper.

Betydelig ordrereserve

Aker Solutions har en betydelig ordrereserve og ser for seg økt aktivitet i olje- og gass- og fornybarsektorene i de kommende årene. Aker Solutions erkjenner den avgjørende rollen som polske verft og ingeniørfirmaer spiller i vellykket gjennomføring av betydelige energiprosjekter. Dette samarbeidspartnerskapet er posisjonert for å fortsette i fremtiden.

- Etableringen av det nye selskapet er i tråd med Aker Solutions' vekstambisjoner og vil betydelig styrke vår tilstedeværelse i Polen, Sturla Magnus, konserndirektør for New Build.

Støtte norske prosjekter

Selskapet fungerer som et ingeniør- og prosjektressursnav, og vil støtte våre prosjektaktiviteter ikke bare i Polen, men også for Aker Solutions' prosjekter i Norge og våre internasjonale lokasjoner, legger han til.

Ettersom Aker Solutions opplever en økning i prosjektaktiviteten, øker etterspørselen etter personell med ekspertise innen prosjektledelse, fabrikasjonsteknikk og byggestøtte.

Stolt industrinasjon

- Polen har en sterk industriell tradisjon. I mange år har vi stolt på kompetansen og kapasiteten til polske selskaper og fagarbeidere for fabrikasjonstjenester både i Polen og ved våre norske verft. Gitt Polens sterke kapasitet innen energi- og byggeprosjekter, vil det forbli en viktig del av vår gjennomføringsmodell, sier Magnus.

Kwiatek, Bartlomiej med lang erfaring innen verft og offshorevirksomhet for både olje- og gass- og fornybare energiprosjekter, vil overta rollen som administrerende direktør når selskapet offisielt er i drift.

Aker Solutions-selskap vil bli organisert som en integrert del av Fabrication Engineering & Scope Management i PMEE-organisasjonen til vårt New Build-segment.

Den nye enhetens kontorplassering i Tricity-området er ennå ikke ferdigstilt, men rekruttering til ulike ingeniør- og relevante personellroller vil starte så snart nødvendige formaliteter er fullført.

Kilde: Pressmelding fra Aker Solutions

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125