23948sdkhjf

Første stålkutt for Snøhvit Future

Og det skjedde ved Momeks verksted i Mo i Rana.

Det er Equinor som står bak Snøhvit Future, et prosjekt som trolig vil sysselsette 1700 årsverk  Nord-Norge når det bygges.

Ved Momeks verksted i Mo i Rana ble det første stålkuttet gjennomført onsdag. Representanter fra underleverandøren Aibel, som har gitt Momek oppdraget med å bygge 70 tonn med dekk til det nye anlegget, var til stedet under seremonien.

15 årsverk ved Momek

Bare hos Momek vil 15 årsverk være i sving med Snøhvit Future. I tillegg gir det ringvirkninger for deres underleverandører.

Samtidig signerte Consto og leverandør Aibel for bygg- og anleggsarbeidet på Melkøya.

Entreprenøren har kontorer både i Hammerfest og Alta og hovedkontor i Tromsø. Byggearbeidet vil sysselsette 200-300 årsverk og er den største kontrakten Aibel tildeler i dette prosjektet.

På plass: Representanter fra Aibel og Momek i forbindelse med det første stålkuttet for Snøhvit Future. Foto: Momek

 Arbeidsplasser fram mot 2050

Equinor skriver på sine nettsider at Snøhvit Future vil styrke Norges posisjon som en pålitelig og langsiktig leverandør av gass produsert med svært lave klimautslipp. Prosjektet vil sikre arbeidsplasser i Hammerfest og energiforsyning til Europa fram mot 2050.

Dette er Snøhvit Future:

  • Det skal installeres tre store moduler på anlegget: Kompressor, transformatorstasjon og elektrodampkjeler og det skal også gjøres omfattende modifikasjonsarbeid. I tillegg blir det stor aktivitet rundt Hammerfest by, blant annet bygging av tunnel og transformatorstasjon for videreføring av kraft fra Hyggevatn til Melkøya.
  • Elektrifisering av Hammerfest LNGutløser behov for mer kraft til Melkøya anlegget. På denne bakgrunn har Statnett besluttet bygging av en ny 420 kV kraftlinje fra Skaidi til Hyggevatn.
  • Utslippskuttet på 850.000 tonn CO2tilsvarer 13 prosent av olje- og gassindustriens målsetting for utslippsreduksjon innen 2030 – 2 prosent av Norges totale utslipp.

Kilde: Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096