23948sdkhjf

Viking Transport: Nå er også morselskapet konkurs

Viking International Transport & Spedition har lenge slitt med økonomien. Nå er selskapet konkurs. Ståltransport var en viktig del av deres virksomhet.

Selskapet tok over ståltransporten for Viking Transport i februar i år da dette selskapet gikk konkurs og 17 ansatte mistet jobben.

Nå er det klart at morselskapet Viking International Transport & Spedition også er konkurs.

Tønsberg Blad (TB) skriver at problemene nå er blitt så store at styret ikke lenger ser det som mulig å videreføre driften.

Sendte melding til kunder

Derfor ble bedriften begjært oppbud i Vestfold tingrett tirsdag. Det skjer dagen etter at selskapet sendte ut en usignert melding til kunder og leverandører om at det nå var slutt.

Selskapet har slitt en god stund med økonomien.

I februar i år tok Viking International Transport & Spedition over ståltransporten på Østlandet da Viking Transport gikk konkurs. Den gang var det 17 som mistet jobben, og slik er det også denne gang.

17 ansatte berørt

17 ansatte blir berørt av konkursen som ble begjært tirsdag.

På et allmøte i det gamle Norsk Stål-bygget på havna i Horten fikk de ansatte beskjed om konkursen.

2 x konkurs: I februar gikk ståltransportøren Viking Transport konkurs. Nå er også morselskapet, som tok over denne transporten, konkurs. Foto: Viking Transport

- Dette er bare svært trist. Vi hadde i det lengste et håp om at noen tok over businessen, og at vi kunne fortsette. Men slik gikk det ikke, sier tillitsvalagt for Fellesforbundet i selskapet, Espen Reftun til avisa.

Styreleder Runar Sørensen at overtakelsen av stål-transportøren Viking Transport i februar er en stor medvirkende årsak til de økonomiske utfordringene som er oppstått den siste tiden.

Dro med en del lik i lasten

– Grunnen til at vi går til tingretten er at vi etter konkursen i Viking transport dro med oss en del lik i lasta, en del garantier, og størrelsen på disse gjør at vi ikke ser grunnlag for å drive videre, sier han til TB.

Han legger til at egenkapitalen nå er tapt, og da er man pliktig til å begjære oppbud.

Kilde: Tønsberg Blad

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126