23948sdkhjf

SubseaPartner sikrer arbeid på Vår Energis felt

Norske SubseaPartner har vunnet en kontrakt for å levere et nytt dykkeroppskytings- og gjenvinningssystem i Nordsjøen for Vår Energi.

SubseaPartner opplyser at de ble tildelt en betydelig kontrakt av Ocean Installer for sesongen 2024 for sluttkunden Vår Energi som en del av Balder Future Project.

Den første fasen av arbeidet inkluderer prosjektering, planlegging, design, fabrikasjon og idriftsettelse av et nytt dykkeroppskytings- og gjenvinningssystem, mens den andre fasen er overflateforsynte dykkeoperasjoner for å fullføre tilkoblingen av Jotun FPSO i Nordsjøen.

Installert inne i FPSO

For tiden stasjonert på Rosenberg i Stavanger, forberedes FPSO for reinstallasjon mellom Balder FPU og Ringhorne-plattformen sommeren 2024.

Utskytings- og gjenopprettingssystemet for dykkere vil bli installert inne i FPSO, som muliggjør dykkeoperasjoner inne i tårnet. Tårnfortøyningssystemet, integrert i Jotun FPSO-skroget, inkluderer et lagersystem som letter rotasjonen av FPSOen rundt tårnet.

Ifølge det norske selskapet vil et stort team av dykkere være engasjert i å koble og stramme fortøyningsliner under oppkoblingen, samt kutte og gjenvinne overflødige fortøyningskjettinger fra tårnet.

Kompleks operasjon

- Når det gjelder skala og omfang, skiller dette prosjektet seg ut som en av de mest komplekse overflateleverte dykkeoperasjonene i Nordsjøen det siste tiåret. Alle våre dype kvalitetsevner utnyttes i nært samarbeid med Ocean installatør og operatør Vår Energi, sier Anders Remøy Bertelsen, administrerende direktør i SubseaPartner.

Balder Future-prosjektet er en del av Vår Energis forsøk på å forlenge produksjonstiden til Balder- og Ringhorne-feltene til 2045. Det er en del av Balder X-prosjektet med mål om å utvinne rundt 200 millioner fat ekstra reserver fra Balder-Ringhorne. område.

KIlde: Offshore-energy.biz

Kilde: Offshore-energy.biz

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.221