23948sdkhjf

Industriomsetningen faller: Metallindustrien bidro til å dempe oppgangen

Metallindustrien og næringsmiddelindustrien bidro mest til fallet i industriomsetningen med en nedgang på henholdsvis 4,7 og 1,5 prosent.

Industriomsetningen falt med 0,4 prosent fra september til oktober, viser sesongjusterte tall.

Vekst i omsetningen i august og september bidro til at tremånedersperioden august-oktober viste oppgang sammenlignet med foregående tremånedersperiode.

Det skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

Både hjemmemarkedet og eksportmarkedet viser en vekst i omsetningen i august-oktober, sammenlignet med forrige tremånedersperiode.

3-månedersendring: oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri trekker mest opp

Sesongjusterte tall viser at total industriomsetning økte med 0,8 prosent i perioden august – oktober 2023 sammenlignet med foregående tremånedersperiode.

Det var næringsgruppene oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri og maskinreparasjon og -installasjon som trakk industriomsetningen mest opp, med en oppgang på henholdsvis 5,4 og 8,6 prosent. Næringsmiddelindustrien hadde en økt omsetning på 1,1 prosent.

Næringsgruppen bygging av skip og oljeplattformer og metallindustrien sto for de største bidragene til å dempe oppgangen i industriomsetningen med en nedgang på henholdsvis 15,5 og 5,8 prosent.

Industriomsetningen falt med 0,4 prosent fra september til oktober 2023, ifølge sesongjusterte tall. Mesteparten av nedgangen kan tilskrives hjemmemarkedet.

Metallindustrien ned 4,7 %

Metallindustrien og næringsmiddelindustrien bidro mest til fallet i industriomsetningen med en nedgang på henholdsvis 4,7 og 1,5 prosent.

Maskinindustrien bidro til å dempe nedgangen med en økning i omsetningen på 7 prosent.

 

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.363