23948sdkhjf

TESS med nytt oppkjøp

TESS har kjøpt 100 prosent av aksjene i Jans Hydraulikk as og ser store fordeler ved oppkjøpet.

Jans Hydraulikk ble etablert i 1985 av Jan Hegerland.

Selskapet, som er lokalisert i Ølensvåg, har totalt seks ansatte og leverer slanger til de fleste næringer. I tillegg kommer service og reparasjon av hydraulisk og pneumatisk utstyr på bl.a. kjøretøy, maskiner og installasjoner.

Jans Hydraulikk har også en "slangeløs" avdeling som selger drifts- og vedlikeholdsprodukter. Etter oppkjøpet vil Jans Hydraulikk, i likhet med TESS Vests øvrige datterselskaper, fortsette under sitt navn og med sin logo med tilføyelsen ‘’et TESS-firma’’. Fra 1. desember overtar Marius Lothe som daglig leder. Jan Hegerland skal fortsette å arbeide i selskapet både med kunder og leverandører.

Gode synergieffekter

Jans Hydraulikk og TESS har mange felles varegrupper, som hydraulikk og pneumatikk, og begge lagerfører slanger i stort monn.

- Her ser vi store synergier i felles lagerhold, kompetanse og raskere leveranser for kundene, sier de to lederne Jan Hegerland i Jans Hydraulikk og Erlend Gjerdevik i TESS Vest as.


Vil yte bedre service

- Vi vil fortsette driften som før, så kundene vil ikke oppleve noen endringer. I fellesskap vil vi ha mulighet til å påta oss større jobber, yte bedre service og påta oss enda flere service-oppdrag ute i distriktene. Jans Hydraulikk er et meget veldrevet selskap, og det er en ære for oss å fortsette i samme spor, sier Gjerdevik og peker på de flotte resultatene som er oppnådd opp gjennom årene.

I 2022 omsatte Jans Hydraulikk for 23 millioner kroner, og prognosene for 2023 viser at det går mot ny solid omsetningsrekord.

- TESS ønsker fortsatt vekst, og dette oppkjøpet er et naturlig ledd i å styrke vår posisjon som landets største leverandør av slike varer og tjenester til industrien, påpeker Gjerdevik.

TESS er norskeid og har lang tradisjon for å sikre trygge lokale etableringer i distriktene.

- I Ølensvåg har vi tegnet langsiktig leieavtale og blir værende i Jans bygg i lang tid fremover. Med høyt volum og store varelagre får vi bedre innkjøpsbetingelser fra våre leverandører, som stort sett er i utlandet. Dette gir også kundene våre bedre betingelser, noe som ligger forankret i vår overordnede strategi, sier Gjerdevik.

- Trygt med et stort konsern i ryggen

Eier og ansatte i Jans Hydraulikk føler det som betryggende å bli en del av et stort, veldrevet og helnorsk konsern, eid av en stiftelse som sikrer evighetsperspektivet.

- Vi kjenner TESS godt, og gjennom mange år har vi vært konkurrenter. Nå, når avgjørelsen er tatt, kjennes det trygt og bekvemt for alle å bli en del av noe større, sier Jan Hegerland og legger til at han etter salget vil få frigjort mer tid til det han liker aller best, nemlig å jobbe ut mot kundene med salg og innkjøp.

- Engasjementet er på topp, og prosessen med overgang til TESS og nye produkter er veldig spennende å være med på, sier han.

- Oppkjøpet vil styrke TESS Vest sin posisjon i markedet. Jans Hydraulikk har også en godt opparbeidet kundekrets på slanger og kuplinger, i tillegg til drifts- og vedlikeholdsprodukter, områder som utgjør en viktig del av kjernevirksomheten i TESS, avslutter Gjerdevik.

Jans Hydraulikk as - TESS:

Etablert: 1985 - 1968

Ansatte: 6 - 1.400

Omsetning 2022: 23 millioner kroner - 5,2 milloner kroner

Kilde: Pressemelding fra TESS

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.072