23948sdkhjf

Valhall PWP-Fenris: Sikrer full sysselsetting hos Nymo

Nymo, Aker Solutions og Aker BP feirer nå første stålkutt for en ny bro til Valhall. Broen, som er over 100 meter lang, skal binde sammen feltsenteret og en ny sentralplattform.

Valhall PWP-prosjektet vil gi høy aktivitet og full sysselsetting hos verftene i Grimstad og Eydehavn.

- Dette markerer en viktig milepæl for Valhall PWP-Fenris-prosjektet. Broen vil koble nåtid til fremtid, slik at Valhallfeltet kan levere verdier til det norske samfunnet i flere tiår fremover. Det er ekstra gledelig for oss å se at prosjektet skaper ringvirkninger langs kysten i hele Norge, også her på Sørlandet, sier prosjektdirektør Rannveig Storebø i Aker BP.

Prosessmodul

Broen er en slags prosessmodul, fordi den i tillegg til å binde sammen to plattformer også vil føre en rekke ulike rør over fra en plattform til en annen. Den skal veie nærmere 1200 tonn. På utsiden og innsiden av broen vil det gå rørledninger og annen infrastruktur som er over 4,4 kilometer langt.

- Dette er en stor dag. Broarbeidet sikrer høy aktivitet og full sysselsetting av våre 220 medarbeidere og en tredobling av antall lærlinger her på Nymo, sier administrerende direktør Øyvind Riiber Boye. Han forventer at arbeidet også får stor betydning for det regionale næringslivet på Sørlandet.

Spennende planer settes ut i livet

- Ingeniørene våre har konstruert broen slik at de nye plattformene får en optimal kobling mot eksisterende plattformer på Valhall. Det er en spennende utfordring, og nå skal planene våre settes ut i livet. Dette er en viktig dag for oss, sier prosjektdirektør Carl Van Der Hagen i Aker Solutions.

Valhall PWP-Fenris er et av de største utbyggingsprosjektene på norsk sokkel de neste årene, med totale investeringer på rundt 50 milliarder norske kroner. Utbyggingen omfatter en ny sentralt plassert produksjons- og brønnhodeplattform (PWP), forbundet med bro til Valhall feltsenter, og en ubemannet installasjon (UI) ved Fenris, som ligger 50 kilometer unna og som skal kobles til PWP gjennom utstyr og rørledninger på havbunnen. Produksjonsstart er planlagt i 2027.

I tillegg til den store broen bygges også en 1000 tonn stor MEG-modul hos Nymo i Grimstad. Modulen skal rense MEG (Monoethylene glycol) som resirkuleres i rørledninger mellom den nye PWP-plattformen på Valhallfeltet og Fenris-feltet 50 kilometer unna for å unngå hydratdannelse i røret. NOV er hovedleverandør og har inngått en intensjonsavtale med Nymo om å bygge MEG-modulen i Grimstad.

Det grønne skiftet

- Med disse oppdragene opprettholder Nymo kapasitet og kompetanse i en overgang til det grønne skiftet, hvor bedriften sammen med teknologipartnere driver utvikling av løsninger for flytende offshore vind og undervannslagring av hydrogen, sier Riiber Boye.

I byggeperioden vil Valhall PWP-Fenris ha en andel av norsk innhold på over 65 prosent. Flere hundre norske leverandører bidrar til denne utbyggingen.  

Kilde: Pressemelding fra Nymo

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094