23948sdkhjf

EUROFER: Svekkelse av EUs Russland-sanksjoner vil være selvødeleggende

Ytterligere forsinkelse og svekkelse av EUs sanksjoner mot Russland risikerer å være selvødeleggende og en historisk feil, hevder EUROFER

Ytterligere forsinkelser i implementeringen av EU-sanksjoner mot russiske stålhalvfabrikater vil ha en dårlig effekt, og til slutt gi næring til Putins krigsmaskin mot Ukraina.

EU-rådet bør avvise ytterligere dispensasjonsforespørsler fra noen få medlemsland som forsvarer den lukrative forretningsmodellen til få stålomrullere. Handelsdynamikken som drar nytte av billig stål importert fra Russland samtidig som den hjelper til med forsyningen til dets militære og relaterte nedstrømssektorer, må komme til en slutt.

Det fastslår European Steel Association (EUROFER) i en pressemelding.

Undergraver sanksjonene mot Russland

- Den opportunistiske interessen til en håndfull stålforedlingsbedrifter i EU undergraver det overordnede målet for EUs sanksjoner mot Russland, der stål spiller en strategisk rolle ikke bare i den totale russiske økonomien, men direkte i den russiske militærmaskinen som er engasjert i den ulovlige krigen. mot Ukraina. EU-medlemsstatene bør ikke videreføre et slikt «perverst» system ved å godkjenne et annet unntak, etter å ha akseptert en to-års forsinkelse på å forby import av russiske halvfabrikata av stål til EU, sier Axel Eggert, generaldirektør i EUROFER.

I tillegg fører manglende håndhevelse av stålsanksjoner mot russisk semi-motor til urettferdig konkurranse og ujevn konkurranse i EUs indre stålmarked, mener organisasjonen videre. Forretningsmodellen til europeiske omrullere er avhengig av opportunistiske kostnadsfordeler oppnådd via billig import fra tredjeland, i motsetning til den europeiske integrerte stålindustrien, hvis fulle produksjonssyklus er "laget i Europa", som maksimerer industriell, økonomisk, miljømessig og sosial verdiskaping i EU. Videre har EU-integrerte stålprodusenter umiddelbart innrettet seg med EUs sanksjoner og sluttet å importere russisk kull.

- EU må være klare på ingen inntak

- EUs medlemsland bør være veldig klare på at ingen ytterligere unntak for russisk stålimport må tillates. Å svekke de nåværende EU-sanksjonene mot Russland risikerer å bli selvødeleggende og en historisk feil, konkluderer Eggert.

Kilde: Pressemelding fra EUROFER

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078