23948sdkhjf

Hydro og Volvo Group går sammen om nullutslippstransport

På klimakonferansen COP28 kunngjorde Hydro og Volvo Group inngåelsen av et strategisk samarbeid som skal hjelpe den globale transportprodusenten med å nå sitt mål om å levere klimanøytrale kjøretøy innen 2040.

Som medlemmer av First Movers Coalition har de to selskapene videre forpliktet seg til å støtte hverandres arbeid på veien mot en utslippsfri verdikjede.

Som en del av samarbeidet vil Hydro og Volvo Group utarbeide et veikart for levering av primæraluminium med 80 prosent redusert karbonavtrykk i 2030, sammenlignet med dagens globale bransjegjennomsnitt. Den historiske avtalen er undertegnet som en del av First Movers Coalition, som ble lansert av USAs president Joe Biden og World Economic Forum på COP26.

Går foran i det grønne skiftet

– Samarbeid er den nye formen for ledelse. Jeg er svært glad for å se at to av våre partnere i First Movers Coalition slår seg sammen og benytter sin innkjøpsmakt til å gå foran i skiftet mot grønn aluminium og fremskynde etterspørselen etter netto null-teknologi, sier USAs spesialutsending for klima, John Kerry.

Samarbeidet mellom Hydro og Volvo Group går ut på å: 

  • Etablere et veikart for levering av aluminium med nær null utslipp før 2030.
  • Samarbeide for å muliggjøre bruk av mer lavkarbonaluminium i Volvos produksjon frem mot levering av aluminium med netto null utslipp i 2040.
  • Etablere nye resirkuleringsstandarder for legeringer for å optimalisere gjenbruk av materialer og utforske lukkede kretsløp i verdikjeden for å utnytte mer aluminiumskrap.
  • Utforske hvordan Volvo Groups innovative transportløsninger kan brukes i Hydros gruvevirksomhet i Brasil, slik at karbonavtrykket i verdikjeden for aluminium kan reduseres ytterligere. 

Hydro produserer i dag primæraluminium med et karbonavtrykk på en fjerdedel av verdensgjennomsnittet, som er 16,7 kg CO2-ekvivalenter per kilo aluminium. Innen 2030 vil selskapet redusere utslippene med ytterligere 30 prosent, og levere den første pilotproduksjonen i industriell skala basert på utslippsfri smelteverksteknologi. Med mål om å være en pioner i det grønne aluminiumskiftet, er Hydros ambisjon å produsere aluminium med netto nullutslipp innen 2050, og samtidig bidra til en naturpositiv framtid gjennom tiltak knyttet til biologisk mangfold, avfallshåndtering og arealbruk.

Signering: Fra venstre Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim, USAs spesialutsending for klima, John Kerry og konsernsjef i Volvo Group,Martin Lundstedt. Foto: Hydro

- Vi tenker nytt

– Vi tenker nytt rundt alle trinn i verdikjeden for å endre vår industri, og for å hjelpe kundene våre med å lage karbonfrie sluttprodukter. Hvert skritt teller på veien mot null – et konkret eksempel er å undersøke hvordan Volvo Groups innovative løsninger kan bidra til å ytterligere redusere karbonutslippene i verdikjeden vår, sier Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

Hydro og Volvo Group har godt etablerte kommersielle forbindelser, og har begge røtter i skandinavisk tradisjon og historie. De siste årene har Norden inntatt en ledende rolle globalt i utviklingen av viktige komponenter som kan bidra til det grønne skiftet. I tillegg til nordisk innovasjon innenfor utviklingen av batterier og grønt stål, leder Hydro an i det grønne skiftet i aaluminiumindustrien. 

- Felles samarbeid viktig

– Vi jobber mot vårt overordnede mål om en klimanøytral verdikjede innen 2040, og tilgang på lavkarbonaluminium er nok et skritt fremover. Vi tror at det kun er gjennom å skape fremskritt sammen, gjennom det felles samarbeidet vi har inngått her med Hydro, at vi kan bidra til en positiv effekt på klimaet vårt, sier Volvo Groups konsernsjef Martin Lundstedt. 

 

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109