23948sdkhjf

Aktivister avbrøt Kongsberg Gruppens julebord

Aktivistene tok seg inn på Radisson Blu Hotel i Oslo og hevdet at konsernet har blod på hendene i forbindelse med Israels bombing av Gaza.

Ett av budskapene som aktivistene framsatte var at Kongsberg Gruppen har blod på hendene, og en sang som de framførte hadde følgende ordlyd:

«Når nettene er lange og kulda setter inn, da sier Kongsberg-sjefen til våpengruppen sin: Om alle lukker øya og drar på julebord, da glemmer alle sammen at vi dreper barn og mor».

Bekrefter hendelsen

Det var ett av selskapene i Kongsberg Gruppen som hadde julebord på Raidsson Blu ved Holbergs plass i Oslo fredag kveld.

Til Nettavisen bekrefter kommunikasjonsdirektør Ronny Lie både julebordet og hendelsen som oppsto.

Han er ikke fornøyd med måten aktivistene ytret seg på, men understreker samtidig at det er ytringsfrihet i Norge.

- Men det er mer ryddig å bruke de lovlige og demokratiske kanalene vi har for ytringer og ikke forsøke å ødelegge arrangement for ansatte, sier han. Lie understreker nok en gang at Kongsberg Gruppen aldri har eksportert våen til Israel.

Julebord: Hendelsen fant sted på Raddison Blu i Oslo. Foto: Raddison 

Sikkerhetspersonell ordnet opp

Aktivistene ble tatt hånd av sikkerhetspersonell på hotellet, og julebordet kunne fortsette under normale omstendigheter.

En video fra hendelsen ble lagt ut på både TikTok og Instagram, og Nettavisen skriver at den har blitt vist 300.000 ganger.

Kilde: Nettavisen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109