23948sdkhjf

13 mister jobben ved fabrikk i Orkdal

et er svikt i det asiatiske markedet som skal vare bakgrunnen til nedbemanningen ved Orkel AS.

Orkel er med sine 106 ansatte en hjørnesteinbedrift i Fannrem i Orkdal i kommune. Men nå må selskapet, som produserer landbruksmaskiner, ta grep for å møte det sviktende markedet i Asia.

Ekstra tungt

– Vi vil understreke at vi er svært godt fornøyde med våre ansatte og den innsatsen de yter for selskapet. Ikke minst derfor er det ekstra tungt å melde av vi ikke har jobb til alle i en tid som er økonomisk krevende for mange, sier daglig leder Erlend Gjønnes til avisa Sør-Trøndelag.

Asia-svikt: Svikt i det asiatiske markedet gjør at Orkel må nedbemanne. Foto: Orkel

Det som begynte med beskjeden produksjon av enkelt utstyr og barneleker i 1947 har nå blitt en global leverandør av avanserte maskiner av høy kvalitet. I 1949, i en alder av 27 år, investerte orkdalingen Johan Gjønnes i et sveiseapparat. Hensikten var å skape et levebrød ut av å reparere kjelker og sykler til naboer og kjente. I en liten smie på Fannrem, ca. 45 kilometer sørvest for Trondheim, utviklet han gradvis virksomheten til produksjon av leker, sykler og enkle håndvogner skreddersydd for landbruket. I dag Orkel en produsent av landbruksmaskiner til hele verden, ifølge deres egen hjemmeside.

Tall fra Proff.no for Orkel AS:

Kilde: Sør-Trøndelag

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094