23948sdkhjf

SSAB på COP28: Ambisjonsnivået og endringstakten må økes

SSABs representanter vil delta på mer enn 20 seminarer og rundebordsdiskusjoner under FNs klimakonferanse COP28 i Dubai.

SSABs hovedbudskap er at man har teknologien til å kvitte oss med fossile utslipp fra stålproduksjon – nå må beslutningstakerne legge forholdene til rette for raskere implementering.

Tredje året

Det er tredje året SSAB deltar på den årlige klimakonferansen som en del av Business Swedens delegasjon. Som en leder i den grønne omstillingen i stålindustrien, er SSAB forpliktet til å samarbeide med sentrale interessenter for å fase ut fossilt brensel og bevege seg mot en mer bærekraftig fremtid.

Stålproduksjon står for omtrent 7 til 9 prosent av globale karbondioksidutslipp. Samtidig er det et stort behov for stål i verden. Å reposisjonere stålindustrien for å redusere CO2-utslippene er avgjørende for å nå målene i Parisavtalen og for å dempe klimaendringene.

Også sikre arbeidsplasser

SSAB gjennomførte verdens første pilotleveranser av fossilfritt stål allerede i 2021. Selskapets overgang til et stort sett fossilfritt selskap vil gi en reduksjon av Sveriges totale CO2-utslipp med 10 prosent og en reduksjon av Finlands CO2-utslipp med 7 prosent. SSAB er overbevist om at omstillingen ikke bare er nødvendig, men også gjennomførbar og fordelaktig for virksomheten. SSAB skal ikke bare redusere utslippene, men også sikre arbeidsplasser og konkurransekraft.

– Vår forskning, innovasjon og produksjon av fossilfritt stål kan endre en hel industri og dens verdikjede. Nå må nasjonale og globale beslutningstakere legge forholdene til rette for å støtte stålindustriens grønne omstilling, sier Martin Pei, teknisk direktør i SSAB, som deltar på konferansen.

SSAB etterlyser:

-Raskere tillatelsesprosesser for grønne industriprosjekter og for nødvendig infrastruktur som fossilfri strømproduksjon og utvidet strømnett.

-Like spillefelt. Politikernes førsteprioritet bør være å støtte forskning og utvikling og oppskalering av nye fossilfrie teknologier, ikke å subsidiere teknologier som allerede er kommersielt tilgjengelige.

-En standardisert metode for måling, rapportering og verifisering av karbondioksidutslipp. Dette vil gjøre det mulig for kunder og forbrukere å sammenligne karbonintensiteten til stålprodukter og støttemarkeder for lavutslippsmaterialer og -produkter.

 

Kilde: Pressemelding fra SSAB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.515