23948sdkhjf

Skal utvikle teknologi for Statoil

PDS Protek og Skude Industri lander storkontrakt på Kårstø
Alliansen mellom ingeniørbedriften og verftsbedriften skal levere et bredt spekter av tjenester til forskningsanlegget K-Lab som er et storskala testanlegg for kvalifisering av prosessutstyr benyttet i hydrokarbon produksjon og transport.

Verdien av kontrakten har en bruttoverdi opptil 400 millioner kroner, inkludert opsjoner. Oppstart av kontrakten er planlagt i august 2013 og strekker seg over 4 år, med opsjoner.

- Denne tildelingen er et bevis på at vi tenker rett. Skude Industri og PDS Protek har i mange år jobbet sammen om leveranser til Statoil, og er en allianse som allerede har vist seg levedyktig. Nå ser vi frem til å knytte enda tettere bånd slik at vi sammen leverer tjenester av høy kvalitet til Statoil, sier administrerende direktør i PDS Protek Terje Øverland.

Skude Industri er et selskap med 80 ansatte som utfører alle typer arbeid ombord i skip og for industri- og offshore sektoren. Selskapet har basis i den tradisjonsrike industribedriften Skude Verft. En stadig økende andel av selskapets virksomhet er nå konsentrert mot industri, offshore- og subsea markedet. Skude Industri har verksteder, dokk og fabrikasjonsfasiliteter på Steiningsholmen i Skudeneshavn og på Husøy og har i tillegg avdelinger på Hydro Aluminium Karmøy og på Kårstø.

PDS Protek er et av Haugesunds største ingeniørhus. I 2013 vil selskapet omsette for nærmere 200 millioner og engasjere rundt 200 ingeniører. Selskapet har fokus på innovasjon og fullservice ingeniørkompetanse, og leverer i tillegg bygg, arkitekt og eiendomstjenester, 3D animasjon og software. I tillegg til hovedkontoret i Haugesund har PDS Protek kontorer i Oslo, Sauda og Pune (India).
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.437