23948sdkhjf

Hun blir ny sjef ved Hydro Sunndal

Wenche Eldegard, som i dag er fabrikksjef ved Hydro Årdal, er ansatt som ny fabrikksjef ved Hydro Sunndal.

Wenche Eldegard går inn i sin nye rolle 15. mars 2024.

Nåværende fabrikksjef ved Sunndal, Roar Ørsund, vil fra 18. desember gå over i rollen som prosesseier for støperiene på tvers av Hydro Aluminium Metal. I mellomtiden vil Rune Oshaug Aasen fungere som fabrikksjef på Sunndal.

Største og mest moderne anlegg

Hydro Sunndal er Europas største og mest moderne anlegg for produksjon av primæraluminium. Verket har rundt 700 ansatte og en årlig produksjon på 400.000 tonn primæraluminium, 500.000 tonn støperiprodukter og 80.000 tonn anoder.

– Med over 10 års erfaring som fabrikksjef gleder jeg meg til å komme til Sunndal og bidra til å videreutvikle verket sammen med et dyktig lederteam og en faglig sterk organisasjon, sier Wenche Eldegard. 

Lang Hydro-fartstid

Eldegard har tidligere vært fabrikksjef ved Hydro Høyanger før hun tok over i Årdal i 2016. I sin nye rolle vil hun fortsette å rapportere til leder for primærproduksjon i Hydro, Ola Sæter.

– Aluminiumsindustrien er inne i en spennende tid. Øyeblikksbildet er preget av en utfordrende markedssituasjon. Samtidig utvikles virksomheten med ambisiøse prosjekter med å avkarbonisere både støperi og elektrolyse på Sunndal og resten av aluminiumsverkene i Norge, sier Sæter.

Hydro har startet prosessen med å finne Eldegards erstatter i Årdal.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11