23948sdkhjf

Kongsberg Terotech avvikles, men eierne overtar driften

Og de største eierne er to av Kongsbergs største bedrifter, Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) og GKN.

 Kongsberg Terotech (KTT) omsatte i fjor for nesten 100 millioner kroner,  men likevel vil eierne – KDA og GKN – legge ned selskapet og ta over driften selv.

De to eierselskapene er også KTTs største kunder, og står for omlag 80 prosent av omsetningen.

Sikret jobb

60 ansatte sikret videre jobber

Ifølge Laagendalsposten er det om lag 60 ansatte i KTT, og alle disse vil få tilbud om nye jobber i enten GKN eller KDA.

Kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Defence & Aerospace (KDA), Ivar Simensen, forteller til Laagendalsposten at bakgrunnen for beslutningen skal være et ønske fra eierselskapene om å bygge opp egne spesialiserte fagmiljøer.

– Det er et ønske om å styrke og videreutvikle vedlikeholdsaktiviteten i KDA og GAN, og de ansatte i KTT vil få tilbud om å fortsette i et av selskapene, sier han til avisa.

Veldikehold av produksjonsmaskiner

KTT driver med totalvedlikehold av store produksjonsmaskiner, og ble etablert i 1987. I fjor endte omsetningen på 100 millioner kroner.

– Vi vil ivareta den unike kompetansen som finnes i KTT i dag og videreutvikle vedlikeholdstjenesten til å bidra til en sikker og optimal drift for både Kongsberg Gruppen og GKN, sier administrerende direktør i GKN, Nicola Armstrong, i en pressemelding.

Nøkkeltall for Kongsberg Terotech (fra Proff.no):

Kilde: Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079