23948sdkhjf

Kobbertyver forårsaket trolig signalfeil

Tyveri av kobber er blitt et stort problem. Nå viser det seg at et kobber-tyveri hos Bane Nor nylig førte til signalfeil.

Togtrøbbel oppsto ved Hokksund søndag som følge av signalfeil.

Nå viser det seg at Bane Nor har avdekket at det var et innbrudd og et tyveri av kobber som var årsaken til signalfeilen.

Seks timer

Bane Nors folk ble sendt ut for å finne ut hva som var årsaken til signalfeilen, og det tok seks timer før årsaken til feilen ble funnet.

Bygdposten skriver at det var feil på en jordingskabelm, og at dette hadde sammenheng med innbrudd og kobbertyveri fra Bane Nors lager i Hokksund. Man tror at tyvene på et eller annet vis har kommet borti noe som innvirket på kabelen, slik at feilmeldingen oppsto, skriver avisa.

Nå tror Bane Nor at feilen på jordingskabelen har sammenheng med et innbrudd og forsøk på kobbertyveri fra et av Bane Nor sine lagre i Hokksund, altså at tyvene på en eller annen måte har kommet borti eller innvirket på kabelen, slik at feilmeldingen oppsto.

Tok mellom 50 og 100 kilo med kobber

Tyvene skal ha klippet seg gjennom et gjerde, og brutt opp en dørlås.

Der skal tyvene ha tatt mellom 50 og 100 kilo kobber ut fra lageret og lagt det på utsiden, ifølge politiet. Kobberet ble liggende igjen utenfor, og Bane Nor har sikret dette.

Saken er anmeldt til politiet, og det er foretatt undersøkelser på stedet, og sikret spor, opplyser politiet.

Kilde: Bygdeposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094