23948sdkhjf

Boliden Odda erstatter 70-80 leverandører

Tess åpner partnershop i prosessbedriften.
-Dette er et stort sprang. Nå erstatter vi 70-80 leverandører med TESS, sa innkjøper Knut Nistov da samarbeidspartene TESS Vest og Boliden Odda nylig åpnet Partnershop i et rekvisitalager på innsiden av den tradisjonsrike prosessbedriften.

Bak det store spranget ligger erkjennelsen av at den tidligere innkjøpsordningen var unødvendig kostbar. Drift- og vedlikeholdsprodukter ble anskaffet av nesten alle medarbeidere i industribedriften. Flertallet hadde mandat til å gjøre nødvendige innkjøp, og det ble brukt tid på å handle smått og stort i det Nistov betegner ”i øst og vest”. Dette resulterte i mye tidsbruk på anskaffelser og svært høye transaksjonskostnader sett i forhold til varenes innkjøpsverdi.

-Neste skritt for oss var å gå ut på markedet og be aktørene om å komme med et forslag. Det ble utlyst en anbudskonkurranse som til slutt ble vunnet av TESS. Ingen andre kunne vise til en tilsvarende ordning som Partnershop, forteller Knut Nistov, som gleder seg over at hans egen tid blir frigjort til å sette fokus på andre saker enn småvarer.

Full kontroll
I første fase har Partnershop’en et strengt kundetilpasset sortiment på 842 artikler. Ferdigpressede slanger skal leveres fra TESS Odda, noen få minutters kjøring unna. Etter planen skal sortimentet ekspandere videre gjennom to nye faser i løpet av inneværende år. Hvilke varer som skal inkluderes i Partnershopen bestemmer Boliden Odda selv.

- Heretter skal vi motta tolv fakturaer per år. Vi skaffer oss god kontroll og full oversikt over hva vi har kjøpt. Hele konseptet vil bety mye for økonomien i bedriften. Avtalen garanterer at Boliden Odda skal spare 25 prosent sammenliknet med dagens innkjøp, forteller Niskov, og håper selvfølgelig at ordningen vil fungere som forutsatt.

I henhold til avtalen er innkjøpsvolumet estimert til 10 millioner kroner per år.

Boliden Odda AS er en elektrokjemisk prosessbedrift som produserer sinkmetall, sinklegeringer, svovelsyre og aluminiumfluorid. Boliden Odda AS er et selskap i det internasjonale Boliden-konsernet. Bedriften omsetter årlig for over 1 mrd. kroner og har omlag 290 ansatte.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078