23948sdkhjf

Forsvaret bestiller skip i Sør-Korea

Forsvaret og Sør-koreanske Daewoo Industries har inngått kontrakt om levering av nytt logistikkfartøy. Gjenkjøpsavtalen gir muligheter for norsk industri sier forsvarsministeren.
Det nye logistikkfartøyet blir det desidert største fartøyet i Sjøforsvaret, og er cirka fem ganger større enn en fregatt målt i tonnasje. Fartøyet skal erstatte to andre logistikkfartøyer, KNM Tyr og KNM Valkyrien, skriver Forsvarsministeriet i en melding.

Dette er den første store kontrakten Forsvaret inngår med en Sør-koreansk bedrift, men de har tidligere vist at de er i stand til å levere gode produkter til lav pris i andre sammenhenger, blant annet til en rekke norske rederier og offshore-virksomheter. Det Sør-Koreanske verftet, Daewoo, skal også levere fire tilsvarende fartøy til Storbritannia, skriver Forsvarsministeriet.

Det er stilt krav om gjenkjøp tilsvarende kontraktens verdi ved denne anskaffelsen. Det innebærer at Daewoo må finne samarbeidspartnere i Norge for deler av leveransen, eller på annen måte bidra til verdiskapning i Norge for tilsvarende verdi som kontrakten.

- Gjenkjøpsavtalen gir muligheter for norsk industri, og vi håper at dette også vil bidra til økt handel av forsvarsmateriell med Sør-Korea og andre asiatiske land, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Logistikkfartøyet forventes levert senest 1. oktober 2016, og målprisen på fartøyet er satt til 1,32 milliarder norske kroner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078