23948sdkhjf

Hydro Extrusions rammes av den svenske Tesla-konflkten

Det neste selskapet og den bransjen som trekkes inn i kontraktskonflikten mellom Tesla og IF Metall er det produksjonsselskapet Hydro Extrusions.

Det skriver metal-supply.se om den omfattende pågående arbeidskonflikten ved svenske havner.

Havnearbeiderne nekter å ta hånd om Tesla-biler som kommer til svenske havner grunnet Teslas manglende vilje til å inngå tariffavtaler for sine ansatte i Sverige.

Ny fase

IF Metall går inn i en ny varslingsfase. Denne gangen setter Fagforbundet en blokkade mot Hydro Extrusion i Vetlanda, et firma som produserer aluminiumsprofiler som bilene trenger for sin kollisjonsbeskyttelse.

Ifølge IF Metall er det det eneste selskapet i Europa som produserer disse delene.

– Vi gjør det for å eskalere konflikten ettersom Tesla driver organisert streikebryteri og prøver på alle måter å runde av konflikttiltakene. Dette er et skritt for å sikre at det rett og slett blir vanskeligere for dem, sier IF Metalls kontraktssekretær Veli-Pekka Säikkälä, til avisen Dagens Arbete, og fortsetter:

 

– Uten den detaljen kan du ikke levere bilen. Så det er veldig merkbart.

- Må finne løsninger

- Vi har våre avtaler og må på en eller annen måte forholde oss til dette og finne løsninger fremover, sier Jonas Bjuhr, Sveriges administrerende direktør i Hydro Extrusions.

Jonas Bjuhr, administrerende direktør, Hydro Extrusions Sverige. Foto: Hydro Extrusions Sweden/Press Bild

Hydro Extrusions sier de nå må gjennomgå virksomheten for å finne en vei videre etter at varselet trer i kraft.

– Det er åpenbart blandede følelser. Vi har fantastiske ansatte som lager fantastiske produkter, men vi forstår at spillereglene gjelder og vi har våre avtaler og må på en eller annen måte forholde oss til dette og finne løsninger fremover, sier Jonas Bjuhr, Sverige-sjef i Hydro Extrusions til P4 Jönköping.

- For tidlig å si noe om konsekvensene

Metal Supply har snakket med Anders Vindegg, pressesjef for Hydro Extrusions.

- Kan du si noe mer om denne blokaden betyr for dere?

– Det er for tidlig å si noe om mulige konsekvenser og hvilken innvirkning den varslede solidaritetsstreiken blant enkelte ansatte innen IF Metall ved Hydro Extrusions i Vetlanda kan få. Det kommer vi tilbake til på et senere tidspunkt.

Kilde: Metal-supply.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078