23948sdkhjf

Vellykket Norpipe-omlegging

Rørledningen Norpipe ligger nå i et omløp rundt kompressorplattformen B11 i Nordsjøen.
Plattformen B11 er lokalisert i tysk sektor av Nordsjøen og ble satt i drift i 1977 som en del av transportsystemet for gass fra Ekofisk til Emden i Tyskland. Men da behovet for gasskompresjon i Norpipe etter hvert avtok, og B11 stod overfor betydelige oppgraderingskostnader anbefalte Gassco derfor å legge Norpipe i en sløyfe rundt B11 og fjerne plattformen. Interessentskapet Gassled ga i 2010 sin tilslutning til dette.

Den såkalte bypass-operasjonen ble 22. juni fullført innenfor avtalt tid og budsjett og uten personskader. Selve omløpet er på 330 meter og består av seks rørstykker som er sveiset sammen på havbunnen av dykkere, skriver Gassco i en melding.

Omleggingen tok tre uker
- Vi er meget godt fornøyd med måten oppdraget er utført på. Selve omleggingen av Norpipe er gjennomført på litt under tre uker, men planleggingen har pågått lenge. Det er mange aktiviteter som er avhengig av hverandre i en tidsavgrenset operasjon som dette. All honnør til alle involverte, sier Kristin Kinn Kaste, direktør for avdelingen Transportnett i Gassco.

ConocoPhillips Skandinavia AS har hatt ansvar for oppdraget på vegne av Gassco som operatør, mens undervannsinstallasjon og sveising er utført av selskapet Subsea 7.

AF Gruppen er tidligere tildelt kontrakt for fjerning og gjenvinning av B11. Dette arbeidet skal etter planen være fullført i 2015.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094