23948sdkhjf

Kjempekontrakt til Momek

Kontrakten, som Aibel har gitt Momek på vegne av Equinor, skal være verd flere 10-talls millioner kroner.

Kontrakten går ut på å levere 70 tonn med stål til Equinors anlegg på Melkøya.

– Det er snakk om ventilplattformer for den nye elektriske prosesslinja for LNG-anlegget på Melkøya, som får sin gass fra Snehvit-feltet. Dette er den første kontrakten for produksjon av noe nytt i det store milliardprosjektet elektrifiseringen av Melkøya er, sier prosjektdirektør Kjetil Myklebust i Equinor for prosjektet Snehvit Future, til Rana Blad.

Til sammen 70 tonn med stål

Plattformene som Momek Services i Mo i Rana skal være med på å levere veier til sammen altså 70 tonn. Det er til sammen fire plattformer i stål, og tre av dem veier 10 tonn hver, mens den største har en egenvekt på hele 40 tonn.

Nylig var folk fra Aibel på besøk hos Momek og prekvalifiserte selskapet for oppdraget og det blir produksjonsstart innen kort tid.

Markedsansvarlig Andreas Lie i Momek Services er svært fornøyd med denne kontrakten.

Stort prosjekt:Snøhvit Future-prosjektet på Melkøya skal seendes slik ut, og det skal bygges om for 13,2 milliarder kroner. Illustrasjon: Equinor 

- Betyr mye for oss

– Det at vi har fått denne kontrakten er et resultat av at vi over år har jobbet tett sammen. Dette er dette vi har jobbet for. Kontrakten betyr mye for oss, sier markedsansvarlig Andreas Lie i Momek Services til lokalavisa. Han kan legge til at mellom 15 og 20 ansatte vil jobbe med prosjektet.

Det er trolig at Momek kommer til å få mer å gjøre i månedene som kommer, siden Aibel har inngått en rammeavtale med Mo i Rana-bedriften.

– Det er snakk om at de også får jobben med å produsere enda flere stålkonstruksjoner. Den kontrakten omhandler en leveranse med en egenvekt på totalt 60 tonn, som skal være ferdig til november neste år, sier byggeleder Hjørleif Espeland i Aibel til Rana Blad.

Totalramme på 13,2 milliarder

Den totale rammen for prosjektet Snøhvit Future på Melkøya er på 13,2 milliarder kroner. Prosjektet vil sikre om lag 900 årsverk i nord og gi energiforsyning ti Europa fram mot 2050.

Kilde: Rana Blad

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.144