23948sdkhjf

ABB Norge henter kontrakt verdt 120 millioner kroner

ABB skal levere kontrollsystemer, telekommunikasjon og elektroutstyr til et flytende produksjonsskip som skal stå i Nordsjøen, utenfor kysten av Shetland.
ABB har signert en kontrakt med det kinesiske verftet COSCO Nantong, som skal bygge en flytende produksjons-, lagrings- og losseenhet (FPSO) for oljeselskapet Dana Petroleum.

- Dette er en milepæl for ABB, fordi det er vår første kontrakt på kraft- og automasjonsteknologi til en flytende produksjonsenhet bygget i Kina. Vår teknologi får fotfeste i stadig flere markeder. Våre integrerte og kompakte løsninger er skreddersydde for flytende produksjonsenheter, sier leder for ABBs norske olje- og gassvirksomhet, Per Erik Holsten.

ABBs automasjonsleveranse omfatter sikkerhets- og automasjonssystemer (SAS), informasjonssystemer og systemer for tilstandsovervåkning og operatørtrening. Store deler av elektroutstyret leveres gjennom et skreddersydd integrert og kompakt konsept, blant annet 11 kilovolts og 690 volts brytere, transformatorer, høyspennings og lavspennings frekvensomformere og avbruddsfri strømforsyning (UPS). Telekommunikasjonsløsningene inkluderer blant annet PA, underholdning, værtjenester og evakueringssystem (GMDSS).

ABB i Norge har globalt ansvar i ABB-gruppen for leveranser til flytende produksjonsenheter.

FPSOen vil være knyttet til undervannsinstallasjoner på 170 meters dyp på feltene Harris og Barra, med minst fem produksjonsbrønner og fire vanninjeksjonsbrønner. FPSOen skal idriftsettes i 2015, med en dagsproduksjon på rundt 40.000 fat olje, som blir eksportert ved hjelp av tankskip.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078