23948sdkhjf

Eqva selger verftet Havyard Leirvik

Eqva ASA har inngått avtale om å selge sitt verft Havyard Leirvik, noe som bekrefter selskapets strategiske retning og ambisjon om å bli et industrielt investeringsselskap notert på Oslo Børs.

Eqva eier ellers BKS, en ledende fullintegrert systemleverandør for maritime, offshore- og landbaserte industrier, og Fossberg Kraft, en spesialist innen utvikling, bygging og drift av småkraftverk i Norge, og 50 prosent av plattformforsyningsfartøyet (PSV) Havila Charisma.

- Salget av Havyard Leirvik vil frigjøre viktige ressurser, og Eqva vil fortsette å fokusere på videreutvikling av sin nåværende industrielle portefølje og se etter nye investeringsmuligheter, sier Even Matre Ellingsen, styreleder i Eqva.

Aktiv eier av industrielle service-selskaper

Som en aktiv eier vil Eqva fortsette å se etter muligheter blant industrielle service-selskaper som bidrar til grønn omstilling i maritime, kraftintensive og fornybare industrier. Ideelle kandidater for å bli en del av Eqva konsernet har en sterk kunnskapsbase, stort vekstpotensial og begrenset kapitalbinding.

BKS er det største selskapet i Eqva-strukturen og har hatt en betydelig vekst de siste årene. Dette skyldes blant annet økende etterspørsel fra kraftintensiv industri og grønnere løsninger til maritim industri. Selskapet ble grunnlagt i 2008, og hadde en omsetning på 385 millioner kroner i 2022.

BKS og Fossberg Kraft er samlet i virksomhetsområdet Products, Solutions & Renewables, som hadde en omsetning på 330 millioner kroner og en EBITDA-margin på 6,6 prosent for de første seks månedene i 2023.

Frigjøre ressurser: - Salget av Havyard Leirvik vil frigjøre viktige ressurser, sier Even Matre Ellingsen, styreleder i Eqva. Foto: Eqva

Selges til tyrkiske Tersan Shipyard

Havyard Leirvik selges til Tersan Shipyard, som er et ledende internasjonalt verft i Tyrkia.

Transaksjonen gjennomføres ved 100 prosent salg av Eqvas aksjer i Havyard Leirvik Holding AS, som inkluderer datterselskapene Havyard Leirvik AS og Havyard Leirvik Eiendom AS. Transaksjonens gjøres opp ved NOK 30 millioner i kontantvederlag.

- Vi er trygge på at Tersan vil være en sterk ny eier for Havyard Leirvik, med tydelig strategisk interesse for å fortsette sin stolte industrielle tradisjon. Som en ledende aktør i bransjen har de dokumentert ekspertise og lokal kunnskap fra samarbeid med et bredt spekter av kunder innen maritim og havbruksnæring. For Eqva er det viktig at vi etterlater verftet i gode hender, sier Matre Ellingsen.

Nye eiere: - Vi ser fram til å bli en del av tyrkiske Tersan Shipyard, sier adm.dir. Tor Leif Mogstad i Havyard Leirvik. Foto: Eqva

Anerkjent selskap

- Vi ser frem til å bli en del av Tersan Shipyard. Det er et svært anerkjent selskap med godt omdømme i internasjonal skipsfart og maritime kretser, og som har en klar ambisjon om å styrke sin posisjon ytterligere i Nord-Europa med Havyard Leirvik som drivkraft, sier Tor Leif Mogstad, administrerende direktør i Havyard Leirvik.

Kilde: Pressemelding fra Eqva

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094