23948sdkhjf

Disse blir hedret med Stålprofilen for 2023

Stålprofilen går i år til Trond Brynhildsen og Inge-Bertin Almeland. Prisutdelingen foregikk under Ståldagsbanketten, torsdag 9. november, på Grand Hotell i Oslo.

Stålprofilen er den norske stålbransjens hederspris, og deles ut årlig av Norsk Stålforbund og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner.

Stålprofilen gis til personer som har gjort en spesiell og fremtredende innsats for stålbyggingens utvikling i Norge, på land eller til vanns. Utmerkelsen symboliseres ved et emaljert jakkemerke i sølv og gull, håndlaget ved OPRO i Oslo.

Betydd mye for mange

«Trond Brynhildsen har betydd mye for veldig mange i stålbransjen. I rundt 30 år ledet han Skalles Mek. Verksted i Fredrikstad, som senere ble kjøpt av Ruukki Construction, hvor han fortsatte noen år som teknisk leder. Brynhildsen tilegnet seg stor kunnskap og ekspertise på å dimensjonere stålkonstruksjoner. Han var forut for sin tid med å utvikle avanserte programmer for beregning av hallbygninger, som gav en betydelig effektivisering. Han har gjennom sin store interesse for faget inspirert de rundt seg - og delt av sine kunnskaper og erfaringer. Dette ser vi resultater av i dag, med en verkstedindustri som blomstrer, i og rundt plankebyen», skriver juryen i sin begrunnelse.

En ressursperson

«Inge-Bertin Almeland har vært en ressursperson innen stålkonstruksjoner i Norge i hele sin yrkeskarriere. Han har hovedsakelig sin erfaring innen utallige offshorekonstruksjoner i Aker-konsernet, men har også jobbet med blant annet brokonstruksjoner i Vegvesenets fjordkrysninger. Gjennom sin omfattende praktiske prosjekterfaring fra blant annet bygging på verft i Norge og i utlandet har han utviklet en unik tegne/skisse ferdighet for å visualisere ståldetaljer og knutepunkter med blyant og farger som underlag for byggearbeidene. Almeland har vært foreleser på flere arrangementer i NFS», heter det i juryens begrunnelse.

 

Kilde: Pressemelding fra Norsk Stålforbund

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078