23948sdkhjf

Maria Schrøder vant artikektstudentenes stålpris 2023

Årets Norske Arkitektstudenters Stålpris 2023 ble torsdag delt ut til Maria Schrøder under Norsk Ståldag.

Hun vinner prisen for sitt prosjekt Parking House, som er utarbeidet som diplomopptave ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo høstsemesteret 2022.

I juryens uttalelse heter det at prosjektet Parking House omhandler transformasjon av et eksisterende, ikke-vernet bygg – i dette tilfellet transformasjon av et helt enkelt og greit parkeringshustil  praktiske leiligheter.

Fokus mot kvaliteten

Fokuset rettes mot kvaliteten til bygget for å få fram potensialet i det, før en eventuell diskusjon om riving oppstår, og det her stålet kommer inn i bildet.

«For å tåle de økte lastene er nesten alt som legges til i prosjektet av stål – men stål er også valt for å framheve essensen av bygget, nemlig de eksisterende skiveveggene. Her klemmer stålet falt horisontalt for å holde oppe et nytt dekke av resirkulert materiale. Den eksisterende stålfasaden flyttes inn i bygget og danner romdelere, sammen me nytt tillatt korrugert stål», skriver juryen videre.

Nysgjerrig vinner

«Uttrykket på bygget framstår annerledes enn hvoran et boligbygg tegnet fra scratch ser ut i dag - men vinneren er nysjerrig på nettopp dette. Schrøder tør å utfordre konvensjonene om komfort i dagens boligbygging og ender opp mede boliger man aldri skulle trodd man kunne endt opp med som et resultat av kreativ transformasjon. Det faktum at hun også har en klar plan for framgangsmåte settes ekstra pris på av juryen», skrives det avslutningsvis.

Schrøder mottok prisen som består av en preget stålblakett og 20.000 kroner på Norsk Ståldag torsdag.

I juryen sitter Lasse Kilvær, Stig Møllersen, Kjetil Myhre og Mari Solheim.

Kilde: Stålbygg

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.073