23948sdkhjf

British Steel avslører store restruktureringsplaner

British Steel har avslørt det de mener er «den største endringen i selskapets historie».

Selskapet planlegger et overgangsforslag på 1,25 milliarder pund for å bli en ren, grønn og bærekraftig virksomhet ved å ta i bruk stålproduksjon i elektrisk lysbueovn.

Detaljert analyse av nåværende virksomhet, tilgjengelig teknologi og utfordrende markedsforhold, har ført til at selskapet har akselerert sitt avkarboniseringsprogram.

To nye lysbueovner

Forslagene, som er underlagt støtte fra den britiske regjeringen, vil gjøre at British Steel installerer to elektriske lysbueovner (EAF) - den første ved hovedkvarteret i Scunthorpe, den andre ved produksjonsstedet i Teesside.

De nye ovnene kan være i drift innen slutten av 2025 og vil erstatte aldrende jern- og stålproduksjonsoperasjoner i Scunthorpe, som er ansvarlige for det store flertallet av selskapets nåværende CO2-utslipp. Nåværende operasjoner vil imidlertid forbli på plass inntil en overgang til elektrisk lysbue-stålproduksjon er gjort.

Foreløpige samtaler har startet med fagforeninger om elektrifisering, og British Steel har lovet å støtte ansatte som er berørt av avkarboniseringsplanene. Selskapet har sagt ja til at forslagene skal gjennomgås av ekstern spesialist på vegne av fagforeningene.

Selskapet jobber med North Lincolnshire Council om en masterplan for å tiltrekke nye virksomheter og arbeidsplasser til Scunthorpe-området, hvorav deler kan bli ledige hvis forslagene går videre.

- Dekarbonisering er en stor utfordring for virksomheten vår

- Dekarbonisering er en stor utfordring for vår virksomhet, men vi er forpliktet til å produsere det hjemmelagde, lavt innebygde karbonstålet Storbritannia trenger, sier konsernsjef Xijun Cao.

- Vi har engasjert oss mye med offentlig og privat sektor for å forstå muligheten for å produsere netto null stål med vår nåværende masovnsdrift. En grundig analyse viser imidlertid at dette ikke er levedyktig. Detaljerte studier viser at elektrifisering raskt kan akselerere reisen vår til null og drive British Steel mot en bærekraftig fremtid. Det vil også sikre at vi kan gi våre kunder det stålet de trenger. Eierne våre, Jingye, har allerede investert 330 millioner pund i British Steel på bare tre år, og de er forpliktet til den enestående investeringen våre forslag krever, fortsetter han.

Planen for dekarbonisering lagt fram i 2021

British Steel Low-Carbon Roadmap ble avduket i oktober 2021, og lovet teknologier som ville levere netto null stål innen 2050, og betydelig redusere CO2-intensiteten innen 2030 og 2035. Imidlertid foreslår selskapet nå å akselerere sin avkarboniseringsreise med potensialet ny driftsstruktur som kan redusere CO2-intensiteten med rundt 75 prosent.

- Vårt ønske om å dramatisk redusere vårt karbonavtrykk, kombinert med nåværende markedsforhold, betyr at vi ikke kan vente og trenger å transformere virksomheten vår så raskt som mulig. Og selv om avkarbonisering ikke vil skje over natten, er det viktig at vi tar raske og avgjørende tiltak for å sikre en bærekraftig fremtid for British Steel, sier konsernsjefen videre.

Redusere utslippene: British Steel lanserer sin største restruktureringsplan i selskapets historie for å redusere CO2-utslippene sine. Foto: British Steel

- Vi studerte å ha en stor elektrisk lysbueovn basert i Scunthorpe, en som var i stand til å produsere alt stålet vi trenger til valseverkene våre i Humber og Nordøsten. En så stor ovn vil imidlertid kreve en ny National Grid-forbindelse, og det forventes at dette ikke vil være tilgjengelig før i 2034. Vi mener derfor at det mest levedyktige og tidsriktige alternativet er å ha to mindre ovner som kombineres for å produsere volumene av stål vi krever, legger han til.

Gjennomført mulighetsstudier

British Steel har gjennomført mulighetsstudier for å introdusere EAF-er til Scunthorpe og Teesside, og diskutert potensielle endringer i driften med North Lincolnshire Council, Redcar og Cleveland Borough Council og Tees Valley Combined Authority. På grunn av behovet for å avkarbonisere driften i tempo og planprosessene som kreves, vil selskapet snart sende inn miljøkonsekvensvurderinger til relevante myndigheter. Dette vil gjøre selskapet i stand til å overholde passende tidsrammer dersom det skulle bestemme seg for å gå videre med forslagene og det lykkes med å sikre planleggingsgodkjenninger.

- Det er klokt å evaluere ulike operasjonelle scenarier for å hjelpe oss med å nå våre mål, og vi fortsetter å vurdere alternativene våre. Vi er imidlertid overbevist om at elektrifisering vil gi en rask og bærekraftig løsning på vår avkarboniseringsutfordring i tillegg til å gi støtte til bærekraftig sysselsetting. Vi er overbevist om at elektrifisering vil gi en rask og bærekraftig løsning på vår avkarboniseringsutfordring i tillegg til å gi støtte til bærekraftig sysselsetting. Vi er sikre på at forslagene våre vil bidra til å sikre den lavinnstøpte karbonstålproduksjonen Storbritannia krever nå og i flere 10-år fremover. Vi trenger imidlertid at Storbritannia vedtar de riktige retningslinjene og rammeverket nå for å støtte vår avkarboniseringssatsing. Regjeringer i landene der våre største konkurrenter opererer har vedtatt slike retningslinjer, og jo lenger vi venter på implementeringen i Storbritannia, desto større innvirkning og utfordring vil dette ha på vår konkurranseevne og landets evne til å oppfylle sine karbonmål. Vi fortsetter i samtaler med regjeringen, og med dens støtte er vi forpliktet til å lage stålet Storbritannia trenger i generasjoner fremover, avslutter Xijun Cao.

 Kilde: Steeltimes International

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156