23948sdkhjf

Akva Group sier opp ansatte

Det skjer bare en måned etter at de ansatte flere. Oppsigelsene skal skje ved havbruksleverandørens hovedkontor på Klepp i Rogaland.

Bakgrunnen for oppsigelsene oppgis å være den omstridte grunnrenteskatten.

Ifølge Jærblandet skal den ha sørget for en solid ordretørke i havbruksnæringen, og dette går utover en stor leverandør til nettopp denne industrien som Akva Group er.

Ansatte nye forrige måned

Melding om oppsigelser kommer bare en måneds tid etter at selskapet ansatte flere nye personer.

Akva Group har virksomhet i 11 land med 1500 ansatte, der halvparten av disse har jobb i Norge.

– Dette er trist for de som må gå. Vi har fått flere ansatte den siste tida. Senest i sist måned ble arbeidsstokken utvidet, forteller Cecilie Eker til Jærbladet. Hun er hovedtillitsvalgt i arbeidsgiverorganisasjonen Parat.

Hun legger til at oppsigelsene vil skje etter kriterier som er fastsatt i drøftingsmøter med ledelsen.

10 mister jobbene

Det er ikke klart hvem som må gå ennå, men de ansatte ved hovedkontoret på Klepp har ulike funksjoner både i produksjon, på lager og på kontorsiden. Totalt dreier det seg om 10 ansatte på Klepp som mister jobbene sine.

Akva Group er ifølge lokalavisa verdens største leverandør til havbruksindustrien. Nå har grunnrenteskatten satt en stopper for ordreinngangen.

Grunnrenteskatt: Konsernsjef Knut Nesse i Akva Group opplyser at der full stans i investeringene etter at grunnrenteskatten ble vedtatt. Foto: Akva Group

Full stans i investeringene

- Vi opplever full stans i større investeringer, og vi har sett en klar endring etter at grunnrenteskatten ble vedtatt, sier konsernsjef Knut Nesse til Jærbladet.

Eker, som har vært ansatt i selskapet i 19 år, jobber som ordrekoordinator. Hun har også merket en kraftig nedgang i ordrer etter at grunnrenteskatten ble en realitet.

Jærbladet skriver videre at det i dag er 175 ansatte ved hovedkontoret på Klepp.

Nesse sier videre at de hadde rustet seg for vekst, og derfor ansatte de flere forrige måned. Men slik det altså ikke. Han legger til at landbasert oppdrettsanlegg utgjør 20 prosent av konsernets aktivitet. Og det det er primært disse investeringene som har stanset helt opp.

Da konsernet la fram tallene for andre kvartal i august, ble det meldt om rekordhøy omsetning og bedre lønnsomhet. Men etter dette har det altså snudd.

Andre kontorer også rammet

I tillegg til oppsigelsene vil til sammen 20 stillinger i havbrukskonsernet ikke bli erstattet etter naturlig avgang. Dette vil blant annet gjelde for fem stillinger på Klepp. Andre kontorer som drives av Akva Group vil også bli rammet. 10 stillinger ved disse kontorene skal bort.

I Danmark er det også bestemt at 10 stillinger skal bort.

Kilde: Jærbladet

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111