23948sdkhjf

Tata Steel utsetter jobbkutt i Wales

Opptil 3000 arbeidere er blitt usikre på fremtiden ved Storbritannias største stålverk i Port Talbot, etter en utsettelse av nedskjæringer.

Det walisiske stålverket, som eies av Tata Steel, hadde fått bekreftelse på stengingen av de to masovnene etter et møte i Tata Steel-styret 1. november, ifølge The Guardian.

Vil ikke gi info om planer

Men etter en endring av planene i siste øyeblikk, avlyste selskapet pressekonferansen og sa at det ikke ville gi ut en uttalelse om planene sine.

Ifølge artikkelen i The Guardian diskuterte tillitsvalgte jobbkuttene med Tata tidligere nylig, men ingen endelige avgjørelser er tatt av selskapet. Fagforeningskilder sier at kuttene kan komme så snart som i mars, men Tata har ikke bekreftet dette.

Forventninger

Charlotte Brumpton-Childs, nasjonal offiser ved GMB-fagforeningen, sier at arbeiderne forventer «en fullstendig og meningsfull konsultasjon før noen detaljerte planer blir annonsert», og legger til at fagforeninger ville «tilby et levedyktig og rimelig alternativ» som ivaretar arbeidsplasser og skaper en god «overgang».

- Til tross for pressekommentarer, er vi ikke i stand til å gi en formell kunngjøring om noen forslag om en overgang til en avkarbonisert fremtid for Tata Steel UK. Vi håper snart å starte en formell informasjons- og konsultasjonsprosess med våre ansattes representanter, der vi vil dele flere detaljer om eventuelle slike forslag, sier en talsperson for Tata Steel, ifølge Steeltimes International.

 

Kilde: Steeltimes International

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078