23948sdkhjf

Støykonflikt trekker i langdrag

Den langvarige støykonflikten mellom Aker Subsea og utilfredse naboer i Moss avgjøres av det nye Miljødirektorat
Støy fra Aker Subseas anlegg på gamle Moss Verft har i lengre tid vært årsak til kontroverser mellom naboene og Aker Subsea, skriver Moss Avis.

Bedriften som produserer undervannskabler til oljeindustrien i døgndrift, har fått naboene på nakken på grunn av bråket fra lastebåtene som ligger til kai, samt uteaktivitetene med skipskraner, hamring og bruk av vinkelslipere.

Flere instanser
Naboklagene har vært behandlet i flere instanser. I fjor ga et flertall i Moss kommunestyre Aker tillatelse til å bryte støygrensene ett hundre dager per år.

Denne tillatelsen ble tidligere i år halvert til 50 dager av Fylkesmannens miljøvernavdeling. Aker Subsea ble i tillegg pålagt å utarbeide et måleprogram for støy og undersøke mulighetene for et landstrømanlegg for lastebåtene.

Aker vurderer fremtidig drift
Aker har anket denne avgjørelsen og nå ligger den endelige avgjørelsen i hendene på det kommende Miljødirektorat som opprettes 1. juli.

Aker Subsea viser blant annet i anken til at Norske Skog i Halden har tillatelse til å bryte støygrensene med 5 dB året rundt.

Aker skriver dessuten i anken deres at de vil vurdere hvorvidt det fysisk vil være mulig å fortsette driften om de blir pålagt de strengere støykravene.

En avgjøres i saken kan trolig først ventes om et halvt år, skriver Moss Avis.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078