23948sdkhjf

Porsche velger grønt stål

H2 Green Steel skal levere CO2-redusert stål til Porsche.

Fra 2026 vil Porsche bruke grønt stål fra H2 Green Steels produksjon i sine kjøretøy. Dette for å forbedre utslippsbalansen ytterligere.

– Porsche jobber vi mot en CO2-nøytral balanse over hele verdikjeden for våre biler innen 2030. Karbonredusert stål spiller en nøkkelrolle i vår bærekraftstrategi. Med stålet fra H2 Green Steel har vi som mål å ytterligere redusere karbondioksidutslippene forårsaket av dette viktige materialet, forklarer Barbara Frenkel, Executive Board Member for Procurement hos Porsche AG.

Redusert bruken av stål

De siste årene har andelen stål i Porsches kjøretøy gått ned, og selskapet er mer avhengig av aluminium. Stål spiller imidlertid fortsatt en nøkkelrolle i sportsbilkonstruksjon på grunn av egenskapene.

– Energi, prosesser og materialer står for en betydelig del av karbondioksidutslippene i leverandørkjeden. Derfor ønsker vi å øke bruken av resirkulert materiale og grønn strøm i direkte leverandørers produksjonsprosesser som et ledd i arbeidet med å redusere karbondioksidutslipp, avslutter Barbara Frenkel.

Kilde: Metal-supply.se

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078