23948sdkhjf

Megamas kontraherer Ulstein for skipskonseptdesign

Ulstein Design & Solutions AS har fått kontrakt for konseptuell design av et kabelleggings- og reparasjonsfartøy.

Singapore-baserte Megamas Resources i samarbeid med Renaissance Technologies (RTM) har kontrahert Ulstein Design & Solutions AS for design av et moderne, avansert, svært integrert og drivstoffeffektivt kabelleggings- og reparasjonsfartøy.

Mangel på kabelskip

Denne beslutningen ble tatt med tanke på mangelen på kabelskip, samt en aldrende flåte i sjøkabelindustrien. Megamas Resources vil introdusere to nybygg med den første målrettingen for å være klar for bruk tidlig i 2026, for å fylle gapet i å møte bransjens krav.

Fartøyet er designet for legging og vedlikehold av sjøkabler, både fiberoptiske telekommunikasjonskabler og kraftkabler, som dekker inter-array og eksportkraftkabler for havvindparker.

120 meter langt

Kabelskipet blir 120 meter langt med en bredde på 23 meter. Hun har plass til 70 personer, med en dødvektkapasitet på 8000 tonn, og er likevel i stand til å oppnå en passasjehastighet på 14 knop.

Kabelskipet er DP2-klasse og kan operere på grunt vann ned til 15 meter. Det har også en innebygd avansert akustisk ekkolodd som er i stand til å produsere havbunnskart raskere og med høyere kvalitet, og sikre data med høyeste oppløsning og dermed redusere skipsundersøkelsestid og kostnader.

Skipet skal utstyres med to kabeltanker, hvorav den ene skal utstyres med karusellsystem og guidet spole. En integrert hangar som muliggjør drift og skjermet vedlikehold av TROV (Trenching ROV) og en A-Frame for utplassering av plog over hekken gjør at fartøyet kan utføre alle typer kabelnedgravingsoperasjoner.

- Voksende kabelleggingsindustri

- Vi er glade for å kunngjøre at sammen med ekspertene fra Ulstein vil sjøkabelindustrien snart kunne glede seg over ikke ett men to, nybygde, toppmoderne, høyytelses kabelskip. Vi tar sikte på å levere grønne løsninger til våre eksisterende og potensielle kunder i sjøkabelindustrien, sier kaptein Tiew Sien Kheng, Megamas Resources.

 - Kabelleggingsindustrien vokser, og vi er glade for å levere konseptdesignet for to nye fartøyer i dette segmentet. Vår visjon er å skape morgendagens løsninger for bærekraftig marine operasjoner og å sikre rederen langsiktig konkurranseevne. Vi er dedikerte til å tilby design for kostnadseffektiv fartøysoperasjon, tatt i betraktning mannskapets sikkerhet og komfort og effektiviteten av operasjoner, sier Rolf Petter Almli, salgssjef i Ulstein Design & Solutions AS.

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109