23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen hengt ut som våpenselger til Israel

Aksjonister har hengt opp plakater med påskriften at Kongsberg Gruppen (KOG) selger våpnene som bidrar til drap på på palestinere i Gaza.

Flere bedrifter blir hengt ut i en anonym plakataksjon i Oslo.

På plakatene står det at de er delaktige i våpensalg til Israel, og at våpnene blir brukt til å drepe palestinere på Gaza. På plakatene står det at de selger våpen til folkemord i Palestina.

Bilde og sitat av KOG-sjefen

Kongsberg Gruppen er en av de som blir hengt ut i plakataksjonen, ifølge Finansavisen. På plakaten er det bilde av KOGs konsernsjef Gair Håøy med sitatet «Jeg lager våpen til folkemord i Palestina».

Samme tekst står over et bilde av Dag Schjerven (69), styreleder i Raufoss-baserte Nammo, som lager ammunisjon og rakettmotorer, ifølge avisa.

Direkte feil påstand

– Det som står på plakatene er direkte feil. Kongsberg Gruppen selger ikke våpen til Israel. Dette er i henhold til regjeringens regler for eksportkontroll, som ikke åpner for eksport av forsvarsmateriell til Israel. Dette er også i tråd med norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk, uttaler Ronny Lie, kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen i en mail til Laagendalsposten.

Han skriver videre at det ikke er kjent hvem som står bak plakataksjonen, og at man ikke vet omfanget av aksjonen. Videre påpeker Lie at det er ytringsfrihet i Norge, og at alle må få si hva de mener.

Anonyme kilder

– Men det er beklagelig at anonyme kilder henger opp plakater med bilde, navn og påstander som er direkte feil, skriver Lie til lokalavisa.

 

Kilde: Finansavisen Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125