23948sdkhjf

Brennestart for havvindskip for Bernhard Schulte Offshore

Det var grunn til feiring tirsdag 31. oktober 2023 da det var brennestart for det første av to CSOV-fartøy for Bernhard Schulte Offshore.

Brennestarten fant sted ved CRIST-verftet i Polen, og brennestarten markerer oppstarten på produksjonen.

Skroget vil bli bygd ved CRIST før det blir slept til Ulstein Verft for videre utrusting, testing og ferdigstilling.

Tilbake

Matthias Müller, administrerende direktør for Bernhard Schulte Offshore, kommenterer brennestarten slik:

- Vi er svært glade for å være tilbake ved verftet og starte produksjonen av det første CSOV-skipet som er en del av vår nybyggingskontrakt med Ulstein Verft.

Brennestart: Brennestart for nye Ulstein-skip. Foto: CRIST

Fartøyene er designet av Ulstein Design & Solutions AS og har den nye TWIN X-STERN-løsningen med hovedpropeller framme og bak, noe som gjør det ideelt for DP-operasjoner.

God erfaring

Ved signeringa av design- og skipsbyggingskontraktane uttrykte Müller at:- Den gode erfaringen vi har hatt med Ulstein på tidligere nybygg og ombyggingsprosjekt, både når det gjelder egenskaper ved designet og pålitelighet i skipsbyggingsarbeidet, gjør at vi kommer til Ulstein igjen. Det engasjementet de viser for innovasjon og den enestående kvaliteten fra Ulstein Verft var nøkkelfaktorer i avgjørelsen vår. Den eksisterende SOV-flåten vår, der alle skip er levert av Ulstein, har et svært godt omdømme og det viser at markedet setter pris på disse kvalitetene, avslutter Müller.

 

For 132 pesoner: De nye CSOV-ene har en sentralt plassert begevegelseskompensert 'walk-to-work'-gangbru, et heistårn for personell- og lastoverføringer og har innredning for 132 personer. Illustrasjon: Ulstein

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.348