23948sdkhjf

IPC med sin største kontrakt noensinne

Flekkefjord-bedriften skal levere og montere rørsystemer for et tresifret millionbeløp.

Oppdragsgiver er Helgeland Smolt.

IPC skal levere rørsystemer til et nytt smoltanlegg som ligger i Meløy.

Varighet på to og et halvt år

– Vi har nylig sikret oss den mest betydningsfulle kontrakten i vår historie, til Helgeland Smolts nye smoltanlegg i Kilvik på Meløy i Nordland, melder IPC-gründer Jan Rune Åsly i en melding til avisa Agder.

I en melding skriver selskapet at det nye anlegget skal levere den første smolten våren 2026, og at kontrakten med IPC har en varighet på om lag to og et halvt år.

En milepæl

«Dette er en milepæl for oss», heter det fra IPC.

Rørsystemet som skal leveres er først og fremst i stål, og IPC har allerede begynt arbeidet med prefabrikasjon ved verkstedet i Flekkefjord. Selve montasjearbeidet skal foregå der hvor smoltanlegget til Helgeland Smolt skal ligge, altså i Meløy.

«Dette prosjektet representerer et betydelig skritt fremover for IPC og er en solid indikasjon på selskapets kompetanse og tekniske ekspertise», skriver selskapet videre.

Flekkefjord: IPC holder til i Flekkefjord-området. Foto: Googlemaps

Også IPC har merket at det har vært en stagnasjon i markedet etter at grunnrenteskatten ble lansert i oktober i fjor. Derfor IPC veldig godt fornøyd med at de har blitt tildelt det de kaller et prestisjeprosjekt.

Styrke selskapets stilling

«Dette vil bidra til at å styrke selskapets stilling i en utfordrende tid. Kontrakten vil gi store muligheter for vekst og utvikling. IPC er takknemlige for tilliten som er vist dem av Helgeland Smolt og ser frem til å levere et vellykket prosjekt», skriver selskapet.

Kilde: Avisa Agder

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.113