23948sdkhjf

Verdens første magnetiske subsea-traktor med navigasjon.

Gründer-bedriften Norhull AS holder på å utvikle en ny metode for skroginspeksjon som ikke påvirkes av høye bølger
I den såkalte skvalpesonen fra 0-30 meters dyp har tradisjonelle ROV-er (fjernstyrte undervannsfarkoster) ofte problemer med å utføre vedlikeholds- og reparasjonsarbeid på skip eller rigger.

Dette er det Haugesundbaserte selskap nå i ferd med å gjøre noe med. De holder på å utvikle en magnetisk traktor som ved hjelp av magnetisme og belter kan bevege seg på stålskrog i al slags vær, skriver Haugesund Avis.

Traktoren skal blant annet kunne måle skrogtykkelse og kunne oppgi presis posisjon på skroget med en nyutviklet optisk sensor. Når roboten er ferdigutviklet skal den kunne inspisere samt reparere skip og rigger på sjøen i bølgehøyder hvor tradisjonelle ROV-er må gi opp. Dette vil bety større besparelser for operatører og redere, tror mannen bak prosjektet Morten Urrang.

Morten Urrang, som til daglig jobber hos Reach Subsea har utviklet roboten i samarbeid med blant andre forskningsstiftelsen Polytec og Newcastle University.

Norhull har fått BR Industries inn som industriell partner og Morten Urrang håper å ha den første traktoren i drift i Nordsjøen i 2014.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.206