23948sdkhjf

Sirevåg Mekaniske bidrar til bruløftet

Jæren-bedriften sørger for at løftene av bruelementene på Randklev bru kan gå sikkert for seg. Sirevåg Mekaniske har nemlig produsert løfteørene som forbinder krana og det som skal løftes.

Mandag starter arbeidet med å løfte de to bruelementene opp av Gudbrandslågen, etter Ranklev-brua kollapset etter ekstremværet Hans i august.

Det har tatt over ei uke å montere den store krana som kom til Oslo i forrige uke. Krana, som veier 1450 tonn, og hele 81 trailere vogntog måtte til for å å frakte kranen videre til Ringebu.

Stått på dag og natt

Nå er monteringsarbeidet, som er gjort av Crane Norway, for det meste ferdig, og de to bruelementene skal heises opp av Lågen.

Opp av elva: Midt på bildet ses et løfterør som er på plass i Ringebu. Det skal bidra til å løfte bruelemtene opp av elva. Foto: Morten Hølland, Sirevåg Mekaniske

For å få gjort jobben har Sirevåg Mekaniske stått på dag og natt de siste ukene for å få produserte løfteørene som forbinde krana med det som skal heise opp – i dette tilfellet bruelementene. Det er ikke mer enn tre uker siden bedriften fikk oppdraget med å produsere løfteørene.

Daglig leder Jens Thomas Kleven forteller til Jærbladet at det har vært arbeid i sveisehallene nærmest døgnet rundt siden den gang.

Snu oss raskt rundt

- Vi liker å skunne snu oss rundt fort – når ikke andre klarer det, sier han,og legger til at de har brukt mer enn ett tonn med sveisetråd for å sette sammen løfterørene. Hvert øre er testet og skal tåle 150 tonn.

- Bane Nor har svært strenge krav, og det er ikke rom for sveisefeil, fortsetter Kleven.

Han håper denne jobben kan være en døråpner mot nye kunder. Sirevåg Mekaniske har ifølge den daglige lederen mer enn nok å gjøre for tiden. Selskapet, som ble etablert i 2000 og har 67 ansatte, er på jakt etter nye medarbeidere.

Forbereder: En ansatt fra Sirevåg Mekaniske forbereder kranfestet for løft ved Rindklev bru. Foto: Morten Hølland, Sirevåg Mekaniske

120 millioner i omsetning

Ifølge Proff.no hadde Sirevåg Mekaniske i fjor en omsetning på nærmere 120 millioner kroner med et årsresultat på 9,2 millioner kroner.

Jens Thomas Kleven vil ikke si hvor mye kontrakten er verd i kroner og ører, men overfor Jærbladet opplyser han at kontrakten er viktig og en fjær i hatten for bedriften.

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.766