23948sdkhjf

Kystvaktskip i brann ved Vard-verft

Kystvaktskipet «Hopen» er under bygging ved Vard Langsten. Fredag begynte det å brenne i skipet, som skal leveres neste år.

Fredag formiddag melder flere medier at røyk velter ut av skipet, som er under bygging ved Vard-verftet i Tomrefjord i Romsdal.

Det var full utrykking da alarmen gikk, men vd 11-tiden melder brannvesenet at de har fått kontroll på situasjonen.

Startet i batterirommet

Brannen startet i batterirommet, men hva som er årsaken til brannen er ennå ikke klarlagt. Det er heller ikke klart hvor mye skader skipet har fått, og om det får konsekvenser på når skipet kan bli ferdigstilt.

Situasjonen beskrives av personer på stedet som vanskelig, da brann i batterier er vanskelig å slokke. Det ble foretatt full evakuering av skipet da brannen oppsto, men to personer blir sjekket av helsepersonell på grunn av at de har fått røyk i seg.

Utover fredagen holdt brannvesenet på med å kjøle ned batteriet der brannen startet.

Håper å levere etter planen

Verftsdirektør Ronny Langset forteller til NRK at batterirommet er sterkt skadet, og at nytt materiell må inn her. Han har likevel god tro på at skipet kan leveres som planlagt første kvartal neste år.

KV «Hopen» er det tredje i serien av nye kystvaktfartøy – de to andre er «Jan Mayen» og «Bjørnøya». Etter at skroget ble ferdistilt i Romania, kom skipet til Vard i februar.

Det er investert store beløp i byggingen av de tre skipene.

Kilde: NRK

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063