23948sdkhjf

Dokka Fasteners skal produsere granater for Nammo

Kontrakten mellom de to bedriften innebærer at Dokka Fasteners får 15 nye ansatte.

For Nammo betyr kontrakten og samarbeidet at flaskehals i granatproduksjonen forsvinner.

Ammunisjonsfabrikken Nammo på Raufoss har fått mye å gjøre etter at Russland gikk til krig mot Ukraina. Bedriften klarer ikke å holde tritt med etterspørselen.

Underleverandør

Derfor ble en løsning å gå i tospann med Dokka-bedriften. Kontrakten innebærer at Dokka Fasteners blir underleverandør til Nammo, som igjen sikrer regjeringens leverane av artillerigranater til Ukraina.

Bolter: Dokka Fasteners produserer og lever bolter og andre festemidler til blant annet vindturbiner og borerigger. Foto: Dokka Fasteners

Dokka Fasteners har i dag 100 ansatte, og får altså 15 nye medarbeidere med kontrakten, som ble signert torsdag.

Har 1000 ansatte

Nammos virksomhet på Raufoss har snart 1000 ansatte. De har vokst med 100 ansatte i året de siste årene. I fjor omsatte de for 2,4 milliarder kroner. De venter en betydelig vekst framover som følge av krigen i Ukraina, skriver Oppland Arbeiderblad (OA).

– Vi har vært så heldige at vi har funnet sammen med Dokka Fasteners som kan komplementere og øke kapasiteten samlet på de prosessene vi har begrenset kapasitet, uten at vi får alt for stor logistikkbyrde. Dette passer utrolig bra sammen, sa daglig leder i Nammo, Vegard Sande, da kontrakten ble signert torsdag.

Kilde: Oppland Arbeiderblad

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125