23948sdkhjf

Grovfjord Mek. Verksted har fått nye eiere

I juli i år måtte det tradisjonsrike verftet melde oppbud. Nå er et oppdrettsselskap gått inn på eiersiden i bedriften.

Det er oppdrettsselskapet Northern Lights Salmon som har gått inn på eiersiden i Grovfjord Mek. Verksted, skriver selskapet på sin hjemmeside.

Det betyr at videre drift er sikret for verftet, som i juli i år meldte oppbud grunnet økte priser på råvarer.

Har vært en stor kunde

Northern Lights Salmon har vært en av verftets største kunder gjennom mange år, og det ble bygget åtte fartøy for oppdrettsselskapet i perioden 1999 til 2022.

Det nye selskapet skal spisse sin satsing mot oppdrettsnæringen, heter det videre. «Med kapitalen som er tilført har Grovfjord Mek. Verksted 2.0 den soliditeten vi trenger for å kunne jobbe 100 prosent med det vi kan best, utvikle og bygge oppdrettsbåter. Vi har fått en god finansiell løsning i samarbeid med vår felles bankforbindelse DNB i Svolvær, og fått med oss tidligere banksjef i DNB Jann Arne Bardo inn i styret sammen med våre eiere», skrives det i pressemeldingen.

Ansatte tilbake

Det kommer også fram at mange av bedriftens ansatte har signalisert at de vil komme tilbake til verftet nå som grunnlaget for ny drift er på plass.

Da selskapet gikk konkurs i juli hadde Grovfjord Mek. Verksted en gjeld på 68 millioner kroner, og 50 ansatte ble berørt av konkursen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079