23948sdkhjf

Norsk livbåt får internasjonal pris

Norsafe mottar prisen for beste maritime sikkerhetsprodukt 2013 under «Safety at Sea Award»
Prisen til Norsafes nyeste fritt-fall livbåt, GES50 MKIII skjedde i forbindelse med det nettopp avholdte ‘’Safety at Sea Award’’ som gikk av stabelen om bord i det kjente engelske krigsskipet HMS Belfast.

Rekordmange kandidater var med å kjempe om de gjeveste trofeene, og det var derfor en fantastisk internasjonal anerkjennelse for Norsafe når livbåten ble kåret til vinner og til beste maritime sikkerhets-utstyr 2013, skriver Norsafe i en melding.

Skikkelig livredder
Juryen sa blant annet i sin begrunnelse:

- Den nye fritt-fall livbåten fra Norsafe, GES50 MKIII, er et av de mest avanserte livrednings-midler som noen gang er laget, og representerer et stort fremskritt innen livbåt-teknologi.

En av jurymedlemmene uttalte dessuten:

- Dersom jeg noen gang skulle være nødt til å evakuere et skip i en slik livbåt, ville jeg virkelig følt meg trygg. Dette er en skikkelig livredder.

Produktet er en høyteknologisk, innelukket fritt-fall livbåt for evakuering fra skip og flytende eller faste offshore installasjoner. I fjor gjennomførte Norsafe en ekstrem-test av denne nyutviklede fritt-fall livbåten. Båten ble droppet fra en høyde på 61,53 meter, og er i etterkant blitt godkjent for stup opp til 47 meter.

GES50 MKIII er den første modellen i en serie av 3 nyutviklede fritt-fall livbåter fra Norsafe designet og bygget etter dette nye regelverket. Livbåten er 50 fot (14,9 meter) lang og har en kapasitet på 70 personer á 100 kg. Den er bygget i brannsikker GRP (Glassfiber-armert Polyester). Alle materialene som brukes i lamineringen av skroget, komponentene i utløserkroken og løftesystemet, samt polyuretanskummet som benyttes mellom skrog og inner-liner og i overbygget, er IACS-godkjente.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109