23948sdkhjf

IKM kjøper Flux Holding AS

IKM Gruppen AS har signert en avtale med Moreld AS om kjøp av 100 prosent av aksjene i Flux Holding AS.

Flux Holding AS er gjennom datterselskapet Flux AS en leverandør og tjenesteleverandør av umbilicals, ventiler, slanger og koblinger for strøm- og væskestyringsapplikasjoner.

I tillegg leverer Moreld Flux komplette løsninger for olje- og gassanalyse og måling samt laboratorium løsninger.

Omsetter for 395 millioner kroner

Selskapet har om lag 61 høyt kvalifiserte ansatte og er lokalisert i Stavanger, Bergen og Porsgrunn.  Flux Group AS omsatte for ca. 395 millioner kroner i 2022. 

- IKM kjenner deler av Flux sin virksomhet godt fra tidligere eierskap. Med dette oppkjøpet vil IKM forsterke sin posisjon i markedet innenfor blant annet ventiler, og vedlikehold knyttet til disse, og vil ytterligere utvide tilbudet av produkter og tjenester til våre kunder. Kjøpet gir IKM ny kompetanse og spennende utviklingsmuligheter. Vi ser frem til et spennende eierskap med mange dyktige medarbeidere ombord, sier konsernsjef Ståle Kyllingstad i IKM Gruppen.

Ekspandere nasjonalt og internasjonalt

- Flux ser frem til å få en industriell eier med langsiktig perspektiv og bli en del av et av Norges største service-selskap innen energi sektoren. Sammen med IKM vil vi kunne utvikle produktene og tjenestene og ekspandere våre markeder både i Norge og internasjonalt, og ikke minst kunne levere bredere leveranser til våre kunder, sier amd. dir. Rolf Lohne i Flux.

- Moreld er fornøyd med at den meget solide utviklingen i Flux nå skal videreføres i IKM. Vi er sikre på at dette blir veldig positivt for kunder, ansatte og selskapene, sier avtroppende styreleder i Flux og konserndirektør i Moreld, Jan Erik Rugland.

Flux Holding AS skifter navn til IKM Flux AS. 

Kilde: Pressemelding fra IKM Gruppen

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095