23948sdkhjf

Norsk Stål feirer 200-årsjubileum i disse dager

Helt siden 1823 har Norsk Stål være med å bygge landet. Selskapet har rukket å være med på den industrielle revolusjonen i Norge, overlevd to verdenskriger,

Kristiania-krakket og vært på utenlandske hender, for å nevne noe.

Likevel kan bedriften i 2023 feire 200 år som et norskeid selskap med elleve avdelinger og 260 ansatte spredt over landet, fra Kristiansand i sør til Harstad i nord. 

Norges største leverandør

Selskapet omsetter for om lag 2,8 milliarder kroner årlig, noe som gjør Norsk Stål til Norges største leverandør av stål og metaller. Norsk Stål tilbyr et bredt produktsortiment og tjenester til ulike industrier og kunder, inkludert bygg og anlegg, offshore, transport, maskin og verksted, og blikkenslagere. I en bransje som stadig endrer seg, er det viktig å kunne tilpasse seg, noe Norsk Stål har klart.

 ­– Bransjen vår står overfor en del utfordringer, med usikker makroøkonomi og høye energipriser som to umiddelbare utfordringer, men vi er godt rustet og vet at vi kan komme ut på den andre siden på en god måte, sier administrerende direktør i Norsk Stål, Helge Runer.

Miljømetall

Han forteller at en av de største utfordringene i årene som kommer, blir å drastisk redusere miljøpåvirkningen som stål og metaller står for.  

­– Dette er et av våre store satsningsområder, og vi har posisjonert oss allerede i dag med vårt Miljømetall-tilbud som stadig utvides. Vi forplikter oss til å være den ledende metallgrossisten – også innen bærekraft, sier Runer.  

­– Miljømetall er vår samling av produkter som har en reell reduksjon på mer enn 50 prosent i CO2-belastning i forhold til bransjesnittet. Våre kunder har dette tilgjengelig fra vårt lager, og vi vil se enda flere velge dette konkurransefortrinnet i årene som kommer, sier Runer.

Feiringen i gang

Når det gjelder feiringen av 200-årsjubileet er den allerede i gang. Gjennom året skal alle lokalavdelingene feires, i går  var  Norsk Ståls leverandører invitert til feiring i Oslo. Arrangementet forgikk på Nasjonalmuseet, med faglig program på dagen og fest på kvelden. Arne Hjeltnes var konferansier. Fredag 20 oktober skal også Norsk Ståls ansatte, tidligere ansatte og pensjonister feires med jubileumsfest på Radisson Scandinavia. Hit kommer nesten 320 stykker, og kvelden ledes av tidligere ansatt i Norsk Stål, Alex Rosén. 

Kilde: Pressemelding fra Norsk Stål

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094